Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de görme engellinin çilesi bitmiyor

İzmir'de görme engellinin çilesi bitmiyor

İzmir'de görme engelliler için kaldırımlara yapılan hissedilebilen sarı çizgili kabartmalı yollar, yapılan ihlaller nedeniyle tam bir engele dönüşmüş durumda. Kentte görme engellinin çilesi bitmiyor

  • Ege Postası
  • 13.04.2016 - 10:22

Kentte, görme engelliler için yapılan yollarla ilgili ihlallerin yaşandığı yerlerin başında Çankaya semti geliyor. Engellilerin kullanımı için kaldırımlara yapılan sarı çizgili yolların üzerinde inşaat çalışmaları için kurulan iskeleler, park edilen motorsikletler dikkat çekiyor.

Öte yandan görme engellilerin şikayetçi olduğu yerlerin arasında yoğun yaya trafiğinin bulunduğu Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi de bulunuyor.

Bu cadde üzerinde ekmek parası kazanmaya çalışan görme engeliler, sarı çizgili kabarmalı yolların buraya da yapılmasını talep ederek, "Yollarımız kentin büyük bir bölümünde işgal altında. Birçok arkadaşımız bir anda konulan engellere çarpıp yaralanıyor, hastaneye kaldırılan da oluyor. Defalarca bu konuda eylemler yapmamıza, uyarmamıza rağmen sorun bir türlü çözülmüyor, saygısızlık devam ediyor. Engelli yolları uygulaması sadece kaldırımlarda var, biz cadde ve bulvarlarda da yürüyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.