Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Ekimde yeniden adayım'

'Ekimde yeniden adayım'

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Ekim ayında yapılacak Baro seçimleri'nde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı olarak seçime yeniden gireceğini belirtti.  Avukatlar Günü Balosu'nda açıkladı

  • Ege Postası
  • 12.04.2016 - 12:42

Avukatlar günü etkinliği İzmir Adliyesi'nde düzenlenen törenlerle başladı. Ardından İzmir'in beş hukuk fakültesinin birlikte düzenlediği, 'Göç ve İltica Sempozyumu' yapıldı. İki gün süren sempozyum sonrası düzenlenen geceye Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Selanik Barosu Başkanı Av. Nikolaos Valergakis, Filibe Barosu Önceki Dönem Başkanı Av. Emilia Nedeva, önceki dönem baro başkanları, sempozyuma konuşmacı olarak katılan yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve avukat katıldı. Grup Aegean Band eşliğinde süren gece oldukça neşeli geçti.

İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, insan hakları ihlallerine karşı yargı bağımsızlığını hep birlikte savunmayı amaçladıklarını söyledi. Özcan, "İzmir Barosu ilk kez 20 bin kişiyle Gündoğdu Meydanı'nda insan hakları ihlallerine karşı, hukuksuzluğa karşı Türkiye Barolar Birliği ve seksen baroyla omuz omuza yürümüştür. Yine İzmir Barosu'nda basın özgürlüğüne karşı yapılan saldırılara karşı İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi ile birlikte İzmir Barosu ev sahipliğinde basın açıklamasıyla kınamıştı. İzmir Valiliği iç güvenlik yasa tasarısının Meclis'te görüşüldüğü sırada bir yönetmelik çıkardı, hemen ertesi günü dava açtık, iki gün sonra o yönetmelik geri alındı. Bunlar sadece birkaç örnek. Emin olun ki hukuksuzluğa karşı dimdik ayaktayız. Hiçbir şeyden çekinmiyoruz. İzmir Barosu'nun gücü budur. Perşembe günü, meslekte belli yıllarını dolduran avukatlara Havagazı'nda düzenlenecek törenle meslekte 25, 40, 50 ve 60'ıncı yılını dolduranlara plaket vereceğiz. Avukatlar günü etkinliği 20 Nisan'da İzmir Barosu Türk Halk Müziği Korusu'nun AKM'de vereceği konserle sona erecek. Ekim ayında yapılacak olan Baro Başkanlğı seçiminde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı olarak tekrar başkanlık için seçime gireceğim" dedi.

Baro Yönetim Kurulu üyesi Avukat Mehmet Kozan da Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı olarak seçimlere gireceğini açıklamıştı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.