Dolar 34,2559
%0.05
Euro 37,6377
%0.02
Altın 2.916,000
%-0.19
Bist-100 9.139,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de öğrencilerden ODTÜ'ye destek

İzmir'de öğrencilerden ODTÜ'ye destek

ANKARA'daki Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) basketbol sahasında namaz kılan grupla karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan gerginlikle ilgili İzmir'de Öğrenci Kollektifleri üyesi bir grup basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, ODTÜ'ye sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

  • Ege Postası
  • 29.12.2015 - 21:19
İZMİR - Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 18.30'da toplanan yaklaşık 20 kişilik Öğrenci Kollektifleri üyesi, ODTÜ'de son günlerde yaşanan gerginlikle ilgili basın açıklaması yaptı. Grup adına Ceren Güzel ve Onur Köroğlu basın açıklamasını okudu. ODTÜ'ye sahip çıkacaklarını dile getiren Güzel, "ODTÜ size birkaç gömlek büyük gelir. ODTÜ sizin diktatörlük safsatalarınıza, saray sevdanıza diz çökmez. Sizin 3 kuruşluk büyük puntolu karalamalarınızla da kirletilemez. ODTÜ'ye sahip çıkmak cihatçı çetelere karşı durmaktır. ODTÜ'de 16 mescit, 2 cami olmasına rağmen, 'İbadet edemiyoruz' diye ağlıyorsunuz" dedi.



Köroğlu ise "Siz istediğiniz kadar ağlayıp zırlayın bizim kimsenin diniyle, etnik kökeniyle, düşünceleriyle derdimiz yok. Bizim derdimiz AKP'nin mezhepçi- ırkçı politikalarının üniversitede mekan kapma çabasıyladır" diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.