Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sahte altın şebekesi çökertildi: 40 gözaltı

İzmir'de sahte altın şebekesi çökertildi: 40 gözaltı

İzmir'de dolandırıcılık yapan 3 ayrı şebeke polis tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarla çökertildi

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 15:07
İZMİR - Kendilerini telefonla arayan ve askerlik arkadaşı olduğunu söyleyen kişilerin, tarlalarında çobanın gömü bulduğunu, bunları ucuza satabileceklerini söyleyerek kendilerini dolandırdığını belirten kişilerin şikayeti üzerine polis çalışma başlattı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 8 ay süren araştırmaların ardından üç ayrı grup halinde birbirlerinden bağımsız çalışan şebekeleri tespit etti. Şebekelerin elebaşıları ve elemanlarının belirlenmesiyle birlikte, eş zamanlı baskın yapıldı.

40 GÖZALTI


Şüphelilerin operasyondan haberdar olmamaları için üç ayrı şebekeye yönelik olarak aynı anda şafakta başlatılan baskınlara, polis helikopteri ile özel hareket timleri de katıldı. İzmir’in yanı sıra Turgutlu ve Salihli’de de 170 polisin 70 adrese yaptığı baskınlarda, aralarında şebeke elebaşıları T.A., M.A. ve M.Ş.’nin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Şebekeye sahte altınları yaptırıp tedarik eden kuyumcu M.A.Y. de İzmir’de yakalandı. Şüphelilere ait evlerdeki aramalarda toplam 5 bin sahte altın, bunların imalinde kullanılan 40 kilo metal, dolandırıcılık sırasında kullanılan gerçek altınlar, para ile iki tabanca ele geçirildi.

'ANI DEFTERİ' DİYE TERTİPLERİNİN BİLGİLERİNİ TOPLAMIŞLAR

Polisin araştırmaları ve gözaltıdaki şüphelilerin verdiği bilgiler, şebekelerin çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. Şüçphelilerin ilk olarak, kendileri ya da askere giden tanıdıklarından, birliklerinde bulunan diğer erlerin iletişim bilgilerini, 'anı defteri oluşturuyoruz' diyerek topladıkları anlaşıldı. Planın ikinci aşamasında ise şüphelilerin, askerliği biten bu kişilere telefonla ulaşıp asker arkadaşı olduğunu söyledikten sonra, tarlalarında çobanların tarihi gömü altını bulduğu yalanıyla kandırdıklarıöne sürüldü. Son olarak ise şüphelilerin, bu gömü altınlarını ucuza satabileceklerini söyledikleri asker arkadaşlarıyla İzmir’de buluştukları, onlara ilk olarak gerçek altınları gösterdikleri, sonrasında ise sahtelerini teslim edip paralarını alarak kaçtıkları belirlendi.

1 MİLYON TL DOLANDIRMIŞLAR


Sorgulanmalarına devam edilen şüphelilerin benzer yöntemle 46 ayrı dolandırıcılık yaptıkları ve toplam 1 milyon TL haksız kazanç elde etitkleri belirtildi. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.