Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de suya yüzde 10 zam geliyor!

İzmir'de suya yüzde 10 zam geliyor!

İzmir'de her yıl gelen zamlarla katlanarak artan su ücretlerine yeni yılda yüzde 10 daha geliyor. Önümüzdeki ay meclis onayına sunulacak yeni zamlı tarife yürürlüğe girdiğinde su faturaları dafa fazla şişecek. Meclis onayına sunulacak

  • Ege Postası
  • 13.10.2016 - 09:35

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Her yıl Kasım ayında yapılan zamlarla metreküp fiyatı 3 lira 60 kuruşa dayanan su ücretlerine yüzde 10 daha zam geliyor.

İzmir yeni yıla yine zamla başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önümüzdeki ay gerçekleşecek meclis toplantılarında İZSU'nun yeni tarifleri de karara bağlanacak. Buna göre, su kullanım ücretlerine ortalama yüzde 10 oranında zam yapılması planlanıyor.

SUYA YÜZDE 10 ZAM GELİYOR

Su ücretlerine yapılması planlanan yeni zamla birlikte, konutlarda kullanılan standart tarifede 20 metreküpe kadar olan 3 lira 60 kuruşluk kullanım bedeli 3 lira 96 kuruşa çıkacak. 20 metreküp üzeri tüketimlerde ise suyun metreküpüne 8 lira 44 kuruş ödeyen vatandaşlar, 9 lira 28 kuruş ödeyecek. Konut dışı tarifelerde de 83 kuruşluk zamma gidilecek ve metreküp ücretleri 8 lira 28 kuruştan 9 lira 11 kuruşa yükseltilecek. Belediyenin Kasım ayındaki meclis oturumunda onaya sunulacak İZSU'nun yeni zamlı tarifesinin 1 Ocak 2017'den itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İKİ YILDA YÜZDE 25 ZAM!

Son dönemde özellikle atık su ücretleriyle şişen faturalar yüzünden belediyeye ve İZSU'ya büyük tepki gösteren İzmirliler son zamlarla birlikte yüzde suya 10 daha fazla ödeyecek. Son yerel seçimlerin ardından suya yüzde 15 oranında zam yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yılbaşında bu oranı yüzde 25'e çıkartmış olacak. Hatırlanacağı üzere, Ocak ayında yapılan son yüzde 5'lik zammın ardından, ilçe belediyelerinin talepleri üzerine katı atık ücretlerinde sağlanan yüzde 80'lik artışla birlikte su faturalarında ödenen tutarlar da katlanarak artmıştı.

HAMAM TARİFESİNE Mİ GEÇELİM'

Diğer yandan, tepki çeken söz konusu yeni zamlı tarifeye AK Parti cephesinden sert tepki geldi. Geçtiğimiz yıl suya yüzde 10 indirim talep eden ancak buna karşın yüzde 5'lik zamla karşılaşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu adına açıklamada bulunan Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Her yıl yapılan zamlarla su ücretleri öyle bir hal almıştır ki, 20 metreküplük sınırdan sonra, belediyenin kendi binasında kullandığı su vatandaşın evinde kullandığı sudan daha ucuza gelmektedir. Hamamlarda kullanılan su vatandaşların konutlarında kullandığı sudan daha ucuzdur. Bu nasıl sosyal demokratlıktı? Bu nasıl halkçı belediyedi? Görünen o ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece kendisine demokrat... İzmirliler adına soruyoruz, vatandaşlarımız suyunu belediyeden mi doldursu? Yoksa hamam tarifesine mi geçelim'" diyerek tepkisini dile getirdi.

"VATANDAŞ SUYUNU BELEDİYEDEN Mİ DOLDURSUN'"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na zamdan vazgeçilmesi için çağrıda bulunan Doğan, "Daha sayaçları vaktinde okuyamayan ve hemşerilerimizi katlamalı tarifeye sokarak mağdur eden, önceki aylarda basit bir arızayı gideremeyen ve tankerlerle su dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne soruyoruz, suya hangi yüzle zam yapıyorsunu? Belediye kar müessesi değildir" diyen Sayın Kocaoğlu üç yılda suya yüzde 25 zammı da İzmir halkına reva görmüştür. Zam yapmadan önce su kaçaklarına ve bitmek bilmeyen altyapı arızalarına çare bulun" dedi ve AK Parti olarak önümüzdeki ay gündeme gelecek su zammı ile yeni tarifeye karşı çıkacaklarının da altını çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.