Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki 'Paralel kumpas' soruşturmasında flaş gelişme

İzmir'deki 'Paralel kumpas' soruşturmasında flaş gelişme

İZMİR merkezli 18 ilde 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 36 şüphelinin dışında, aranan 8 kişi arasında bulunan avukat Mustafa Kılıç, soruşturma savcısına ifade verip serbest kaldı.

  • Ege Postası
  • 10.11.2015 - 19:47
İZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato, 'İzmir Askeri Casusluk Davası' olarak bilinen dava soruşturmasında, taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yapıldığı, sahte deliller üretildiği iddiaları üzerine geçen salı günü operasyon talimatını verdi. Polis, 18 ilde yaptığı operasyonda üst düzey bürokrat ve polis 49 kişiyi gözaltına aldı. 13 kişi emniyetteki ifadelerin ardından serbest kalırken tutuklanma isteğiyle makhemeye çıkan 36 kişiden 17'si tutuklanmış, 19 kişi serbest bırakılmıştı.

3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş, 'Fethullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması' kurucusu ve yönetici olduğu iddiasıyla aranan Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu firari 8 zanlı hakkındaki arama kararını CMK 98'inci maddesi kapsamında 'yakalama emri' kararına dönüştürdü. Kararla Fethullah Gülen, avukat Mustafa Kılıç, Talha Ülkümen, Hatice Poyraz, Ramazan Karakayalı, Emin Göktaş, Mustafa Çil ve Mustafa Edip Çakmak hakkında 'yakalama emri' kararı çıkarıldı.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve operasyon yapıldığında yurt dışında olan avukat Mustafa Kılıç, bugün adliyeye gelip olayı soruşturan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ya ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Kılıç, daha önce husumetli olduğu bir kişinin şikayeti üzerine bu dosyaya dahil edildiğini ve örgütle hiçbir bağlantısının bulunmadığını belirtti. Kılıç, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Böylece haklarında yakalama kararı çıkartılan 7 kişi kalmış oldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.