Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir dev mitinge hazır

İzmir dev mitinge hazır

CHP’nin, İzmir Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi düzenleyeceği 4 Ağustos günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Mitinge gelenlere çay, kahve, soğuk içecekler ikram edilecek. Ulaşım ücretsiz olacak, 100 bin bayrak dağıtılacak

  • Ege Postası
  • 02.08.2016 - 15:31

Abdulhakim KÜÇÜK / EGEPOSTASI -  CHP’nin 4 Ağustos günü düzenleyeceği, sendikaların, bazı siyasi partilerin de destek vereceği Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nin hazırlıkları son aşamaya geldi. Ulaşımın tam gün ücretsiz olacağı kent, miting için gelecek ünlü sanatçıları ağırlayacak.

İzmir'de 4 Ağustos teyakkuzu

Edinilen bilgilere göre, miting alanında ikram araçlarından katılımcılara çay, kahve ve soğuk içecekler ikram edilecek. 4 Ağustos günü 24 saat boyunca toplu taşıma ücretsiz olacak. Alana gelen vatandaşlara 100 bin bayrak dağıtılacak.

Ağbaba'dan İzmir'de sendika turu!

Taksim mitinginde olduğu gibi  bazı sanatçılar mini konserler verecek, bazı sanatçılar da İzmirlileri selamlamak için sahneye çıkacak. Mitinge  AK Parti ve HDP temsilcileri de katılacak.

Başkan Pekdaş’tan 4 Ağustos çağrısı

DENİZ ARAÇLARIYLA KATILIM

Karşıyaka'dan 400 irili ufaklı deniz aracı mitinge denizden katılacak. Güzelbahçe ve Balçova tarafından ise 200 deniz aracı miting alanına yakın bir yerde konuşlanacak. Havadan görüntü çekimlerinin yapılacağı alanda vatandaşların sahneyi daha iyi görebilmeleri için 6 adet dev led ekran olacak. 

Foça, Demokrasi Mitingi'ne denizden çıkarma yapacak

KENT KONSEYİ'NDEN ÇAĞRI

Öte yandan, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne katılım çağrısında bulundu. Gruşçu, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyedi: 
"Parlamenter demokrasimize yönelik gerçekleştirilen darbe girişiminde cuntacı gruba karşı siyaset kurumu ve milletimiz gereken tavrı ve kararlılığı göstermiştir. Halkımız, darbeye karşı direnme hakkının en güzel örneğini göstermiştir. Darbe girişiminden bu yana geçen süre içinde milletimiz birlik ve beraberlik içinde meydanları boş bırakmamıştır. Bu, cuntacılara ve darbecilere en güzel cevap olmuştur. Şimdi ise, kitlesel bir hareket olan Cumhuriyet ve Demokrasi Mitinglerine destek verme zamanıdır. Bu nedenle hangi görüşte olursa olsun demokratik kitle örgütlerinin ve tüm hemşehrilerimizin bu mitingde yerini alması gerekiyor. Türkiye, demokrasisiyle güçlenen ve her türlü zorluğa karşı büyüme sınırlarını zorlamaya devam edecek bir ülkedir. Bunu başarabilmek de ülkemizin demokratik yapısını güçlendirmesiyle mümkün olabilecektir. Artık bir araya gelme, birlik olma zamanıdır. Bu senin nöbetin şu senin mitingin deme lüksüne sahip değiliz. Çünkü bu bir Türkiye meselesidir. Mustafa Kemal’in Anadolu’daki kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi hangi inanç, mezhep, etnik köken ve görüşte olursa olsun bir araya gelecek ve birbirimize sarılacağız. Yaşadığımız sosyal ve psikolojik karanlığı el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Şimdi birlik olarak sadece darbe girişimi değil, dış mihrakların oyunlarıyla ülkemizde yaşanan musibetlerin, üretmemize ve ülkemiz için oluşturacağımız katma değerin önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Meydanlardaki tüm bu buluşmalar tüm hain planlara ve güçlüklere karşı ayağa kalkıp yeniden hizmet etmek ve başarmak idealiyle azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizin göstergesidir. Biz, İzmir Kent Konseyi olarak katılımcı demokrasiye inanıyor ve geleceğin tam demokraside olduğu inancını taşıyoruz. O nedenle, İzmir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini, sendikaları, gönüllü kuruluşları, muhtarlarımızı ve tüm İzmirlileri cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak üzere 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne davet ediyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.