Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in radyasyon kabusu bitiyor

İzmir'in radyasyon kabusu bitiyor

İZMİR'in Gaziemir ilçesinde Aslan Avcı firmasına ait kurşun fabrikası arazisinde bulunan radyoaktif kirliliğin temizlik çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2014 - 15:01
İZMİR-Sahadaki temizleme çalışmalarını sürdüren Turanlar Çevre A.Ş.'nin Genel Müdürü Serhat Emanet, Mayıs ayında başlanan radyoaktif temizleme işleminin Ekim ayı başında biteceğini açıkladı. Temizleme çalışmalarının bitirilmesi için Mayıs 2015'e kadar süreleri olduğunu ancak, bu süreden 7 ay önce bölgeyi radyoaktif kirlilikten tamamen arındıracaklarını kaydeden Emanet, "Temizlik çalışmalarının ardından Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden (ÇNAEM) son bir kontrol için ekipler gelerek ölçümleme yapacak. Hazırlanacak rapor, birer nüsha olarak İzmir Valiliği, Kaymakamlık, Çevre İl Müdürlüğü, AFAD ve arsa sahibine tesilem edilecek. Sahadaki kimyasal temizliği de yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Sahada çıkan her türlü atığı topraktan ayrıştırıp, ayıklıyoruz ve muhafazasını sağlıyoruz. Daha sonra zırhlı konteynırlarla TAEK'e teslim ediyoruz" dedi.



Emanet, arazideki mevcut radyoaktivite düzeyinin ölçümü amacıyla TAEK tarafından kurulan radyasyon algılayıcı dedektörlerden elde edilen anlık değerlere isteyen herkes tarafından kurumun internet adresinden ulaşılabileceğini, yapılan son ölçümlerde de bu değerlerin insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde olduğunu saptadıklarını kaydetti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.