Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in şehir dönüşümüne ABD ilgisi

İzmir'in şehir dönüşümüne ABD ilgisi

ABD'nin Michigan State Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek şehir dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. Misafir akademisyenler, araştırma yapmaları için öğrenci göndermek istediklerini de söyledi. İzmir...

  • Ege Postası
  • 08.11.2013 - 11:42
ABD'nin Michigan State Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek şehir dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. Misafir akademisyenler, araştırma yapmaları için öğrenci göndermek istediklerini de söyledi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile “Kentsel Dönüşümün Etkileri” konulu ortak bir çalışma yürüten Michigan State Üniversitesi yetkililerini, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitopu ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin tarafından bilgi verildi. Heyette Michigan State Planlama, Tasarım ve İnşaat Bölümü Müdür Yardımcısı Prof. Mark I.Wilson ve Küresel Programlama Bölümü Müdürü Kyungsik Irene Shim ile İKÇÜ'den Doç. Dr. Mehmet Çete ve Yrd. Doç. Dr Yakup Eğercioğlu yer aldı.

Belediye tarafından şehir genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum yapan Selvitopu, Kadifekale’nin afet yaşanmadan önlem alınan ender projelerden biri olduğunu belirterek, devam eden bütün şehir dönüşümü çalışma alanlarında sosyal dönüşümü ön planda tuttuklarını vurguladı. Shim ise, “Bizim için şehir dönüşümü projelerinin en can alıcı noktası, sosyal boyutudur. Biz çalışmalarımızı sadece mühendis olarak değil, sosyalbilimci gözüyle de değerlendiriyoruz.” dedi. Dönüşüm alanlarını ziyaret sırasında şehir hakkında genel bilgiler alan Wilson da EXPO 2020 için düşüncelerini belirterek, İzmir’in ne kadar gelişebileceğini görmek istediklerini ve İzmir’e inandıklarını dile getirdi. Shim ve Wilson, Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşüm çalışmalarını çok beğendiklerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.