Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in yolları onlara emanet

İzmir'in yolları onlara emanet

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelindeki yollarda asfaltlama, bakım, onarım ve yol yapım çalışmaları için düzenlediği ihalede en düşük teklif belediye şirketi İZELMAN A.Ş.’den geldi. Toplam 5 firmanın katıldığı ihalenin ardından belediye şirketi ve personel rahat bir nefes alırken, açıklanacak ihale sonucuna itiraz eden olmadığı takdirde, İzmir’in yollarını önümüzdeki 2,5 yıllık süreçte geçmişte olduğu gibi yine İZBETON A.Ş. asfaltlayacak.

  • Ege Postası
  • 16.06.2014 - 14:27
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketlerinden İZBETON A.Ş.’yi ilgilendiren kritik ihalede sürpriz çıkmadı. Toplam 900 günlük süreci kapsayan ulaşım yollarının asfaltlanması, bakım ve onarımını içeren ihalede toplam 5 firma yarışırken, en düşük teklif ise belediye şirketi İZBETON A.Ş.’den geldi.

BU SENE KRİZ YOK
Geçmiş dönemde yaşanan krizleri sonrasında İZBETON A.Ş.’yi ve çalışanlarını zorda bırakan, kent genelindeki yolları da ilgilendiren kritik asfaltlama ihalesinde bu sene sürpriz çıkmadı. Ulaşım yollarının asfaltlanması, bakım, onarım ve tadilat yapılması gibi faaliyetleri içeren ve 900 günlük süreci kapsayan ihalede, komisyona belediye şirketi İZBETON A.Ş.’nin yanı sıra çeşitli yüklenici firmalardan da teklifler sunuldu. Özellikle yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile birlikte sorumluluk sahası genişleyen ve iş yükü de artan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, metropol ilçelerin yanı sıra büyükşehir sınırlarına katılan 9 ayrı ilçede yürüteceği yol ve asfaltlama çalışmalarını da yakından ilgilendiren ihalede en düşük teklif 428 milyon 769 bin TL ile İZBETON A.Ş.’den geldi.    

EN DÜŞÜK TEKLİF İZBETON’DAN
Toplam 5 firmanın katılım gösterdiği ihale oturumunda gelen teklifleri değerlendirmeye alan ihale komisyonu, tüm teklifleri geçerli saydı. Yaklaşık maliyeti 602 milyon 639 bin TL olarak açıklanan ihalede, en düşük teklif 428 milyon 769 TL ile belediye şirketi İZBETON A.Ş.’den gelirken, Açılım İnşaat 498 milyon 347 bin 729 TL, Z Yapı-Nil Yapı-Pekhan İnşaat-Mapek İnşaat İş Ortaklığı 535 milyon 527 bin 506 TL, Mürsel Yapı-Burkay İnşaat Ortaklığı 599 milyon TL, Bel Beton Sanayi Ticaret-Genç İnşaat İş Ortaklığı ise 618 milyon 994 bin 947 TL’lik teklif sundu.

ASFALT DEVRİMİ DEVAM EDECEK
Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihalenin ardından, resmi değerlendirme ve itiraz sürecinin ardından ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanacak ve kent genelinde yol asfaltlama, yapım, bakım, onarım çalışmaları hız kazanacak. Buna göre, özellikle kırsal kesimde asfaltlama çalışmalarına ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBETON firması, sürpriz yaşanmadığı takdirde yaz aylarının gelişiyle birlikte topyekün asfaltlama hamlesine başlayacak. Diğer yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 yılda yaptığı asfaltlama çalışmalarında 6 milyon 617 bin 500 ton sıcak asfalt döktü, 16 milyon 100 bin metrekarelik sathi kaplama yaptı. Bu çalışmaların maliyeti 1 milyar 1 milyon lirayı aştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.