Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir, kiraz üretiminde Türkiye lideri

İzmir, kiraz üretiminde Türkiye lideri

Türkiye’deki kirazın yüzde 13’ü İzmir'de üretiliyor. İzmir’in Kemalpaşa ilçesi ise ildeki üretimin yaklaşık yüzde 80’ini elde ediyor.         Kemalpaşa kirazı, erkenci ve kaliteli olması sebebiyle...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 16:55
Türkiye’deki kirazın yüzde 13’ü İzmir'de üretiliyor. İzmir’in Kemalpaşa ilçesi ise ildeki üretimin yaklaşık yüzde 80’ini elde ediyor.

        Kemalpaşa kirazı, erkenci ve kaliteli olması sebebiyle kiraz piyasasında önemli bir yere sahip. Özellikle Salihli, Napolyon ve Early Burlant çeşitleriyle Mayıs ayının ilk haftasında hasat edilmeye başlanan Kemalpaşa kirazı, bu dönemde pazarda bulduğu iyi fiyatlarla, ülkeye önemli bir ihracat geliri sağlıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe teşkilatları, çeşitli projelerle üreticinin bilinçlendirilmesini ve eğitilmesini amaçlıyor. Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi (EKÜY) de bu kapsamda yürütülen projelerden biri. Dört seneden beri kiraz ürününde yürütülen proje ile üreticilere teknik destek veriliyor, Kemalpaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik personeli, yaşadıkları tecrübeleri zaman zaman düzenlenen toplantılarla diğer illerde çalışan meslektaşlarıyla da paylaşıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.