Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 33 gözaltı

İzmir merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 33 gözaltı

İzmir merkezli olarak FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 15 ilde düzenlenen operasyonda, örgütün kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile kapatılan kolej ve yayıncılık kuruluşlarında görev yapan ve yine örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen 33 şüpheli yakalandı. Öte yandan Manisa merkezli 10 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, muvazzaf ve ihraç edilen 13 asker gözaltına alındı. Çok sayıda gözaltı var

  • Ege Postası
  • 23.10.2018 - 12:23

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, bu sabah İzmir merkezli 15 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 50 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin KHK ile kapatılan Sema Özel Eğitim Yayıncılık A.Ş ve Şelale Özel Eğitim Yayıncılık A.Ş. firmalarına bağlı olarak faaliyet gösteren Özel Yamanlar Kolejleri'nde çalıştıkları tespit edildi. Ayrıca şüpheliler arasında örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock'u kullananların da bulunduğu öne sürüldü. Gözaltına alınan 33 şüphelinin sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü, soruşturma kapsamında 17 şüphelinin daha arandığı belirtildi.

MANİSA MERKEZLİ 10 İLDE FETÖ OPERASYONU: 13 ASKER GÖZALTINDA

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube ekipleri bu sabah, Manisa merkezli 10 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenledi. Kontörlü telefonlardan ardışık arama yaptıkları gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı çıkartılan 3'ü kanun hükmünde kararnameyle meslekten ihraç edilen, 15'i ise muvazzaf 18 şüphelinin yakalanması için önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Manisa, İzmir, Ankara, İstanbul, Malatya, Uşak, Bingöl, Eskişehir, Elazığ ve Şırnak'ta yapılan baskınlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 5 kişi hakkında, yakalama çalışmasının devam ettiği öğrenildi.

Bu arada, 15 Ekim'de yine Manisa merkezli 10 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 18 şüphelinin, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.