Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir merkezli 5 ilde flaş yolsuzluk operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İzmir merkezli 5 ilde flaş yolsuzluk operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İzmir Cumhuriyet Savcılığının Türkiye genelinde bazı askeri birliklerin yaptığı ihalelerin bir kısmında usulsüzlük olduğu yönünde başlattığı soruşturmada 13 kişi gözaltına alınırken; 6 kişiyi yakalamak için çalışmalar sürüyor. İzmir merkezli 5 ilde flaş yolsuzluk operasyonu:

  • Ege Postası
  • 14.10.2015 - 17:25
İZMİR Cumhuriyet Savcılığının Türkiye genelinde bazı askeri birliklerin yaptığı ihalelerin bir kısmının usulsüz kazanıldığı, bu ihalelerde yolsuzluk yapıldığı, kamu kurumlarına karşı dolandırıcılık suçları işlediği iddialarına yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu soruşturma başlattı.

İzmir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Aydın illerinde 73 şüpheli hakkında başlatılan soruşturmada delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan 12 sivil zanlı gözaltına alındı. Soruşturmanın sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. 

13 KİŞİ GÖZALTINDA, 6 KİŞİ ARANIYOR
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, Türkiye genelinde bazı askeri birliklerin yaptığı ihalelerin bir kısmının usulsüz kazanıldığı, bu ihalelerde yolsuzluk yapıldığı, kamu kurumlarına karşı dolandırıcılık suçları işlendiği iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Haklarında yeterli bilgiye ulaşılan şüphelilerin yakalanması için İzmir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Aydın'da, İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan eş zamanlı operasyonlarda, toplam 13 kişi yakalandı. Diğer 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında rütbeli asker ve işadamlarının da bulunduğu, askeri ihalelerde yaklaşık 2 milyon liralık usulsüzlük yapıldığı ileri sürüldü. (dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.