Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyaseti bu düğünde buluştu

İzmir siyaseti bu düğünde buluştu

Fuar evlendirme Dairesi’nde İzmir Otel ve Pansiyon İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen’in kızı Seçil Gönen ile Ahmet Budul’un nikah şahidi oldu. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile birlikte şahitlik koltuğunda oturan Yıldırım’ın eşlik ettiği nikahı,Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kıydı

  • Ege Postası
  • 16.02.2014 - 15:07
Koltuk şahane İzmir bahane
 AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in yerinde bile saymadığını geri gittiğini söyledi. Altyapı sorunlarının, bitmeyen metronun, bitirilmeyen yolların İzmir gibi güzel bir kente yakışmadığını ifade eden Yıldırım sert konuştu. Yıldırım, “İzmir’de dertler dağları aşmış, ama İzmir’i yönetenler bütün bunları unutmuş, koltuk kavgasına düşmüşler. İzmir’i yönetenlerin hali bu. İzmir’i düşünen yok. Koltuk şahane İzmir bahane olmuş. Kimsenin İzmirliye hizmet derdi yok” diye konuştu.
 Boynumuzun borcu…
Buca Belediyesinde üç dönem başkanlık koltuğunda oturan ve yeniden başkan adayı olan Cemil Şeboy ile birlikte Kütahyalılar Gecesine katılan Yıldırım, havai fişekle karşılandı. İzmir’e Binali Yıldırım gerek sloganları ile salona giren Yıldırım, 30 ilçede birbirinden seçkin adaylarla tarih yazacaklarını kaydetti. İzmir’de her sokak ve her mahallenin değişim istediğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu; “Cumhuriyetin kurulduğu bu güzel şehri, Türkiye’ye ihracatı, ticareti öğreten ve Mustafa Kemal Atatürk’ün validesinin kabrinin bulunduğu İzmir’i hizmet yoksunu yönetimden kurtarmak sizin ve bizim boynumuzun borcudur. İzmir ayakta ve 30 Martı iple çekiyor. 30 Mart günü İzmir’de tarih yazacağız” dedi. Konuşması sırasında bir ara sesi kısılan Yıldırım’a Buca Belediye Başkan Adayı Cemil Şeboy’un su getirmesi üzerine Yıldırım, “İşte ekip çalışması böyle bir şey. Biz böyle çalışırız” diyerek Şeboy’un elini kaldırdı. 
İzmir’e hizmet için geldik
Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde Kütahya’ya Türkiye’nin en güzel havalimanlarından birini yaptıklarını ve toplam 2 katrilyon lira değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini bildiren Yıldırım, şöyle devam etti; “Kütahya’da yolları böldük, hayatları birleştirdik. Biz siyaseti hizmet olarak gördük. İzmir’e hizmet için geldik. İşimiz hizmet gücümüz millet. İzmir 10 yıldır maalesef geri gidiyor, yerinde bile saymıyor, geri gidiyor. İzmir buna layık değil. İzmir’in 10 yılda kaybettiği yılları 30 Martta geri getireceğiz. Şöyle bir 5 dakika düşünün kim ne yapmış, kim ne yapmamış. Cemil Şeboy başkan Buca’ya ne yaptıysa halen Buca orada. Tekrar yola düştü, yarım kalan projeleri yapacak”.
Biliyoruz ne haldeyiz
Konuşmasının ardından Aşık Veysel’in ünlü türküsü “Uzun ince bir yoldayım” türküsüne eşlik ederken, Yıldırım’a eşlik eden şarkıcı Mersinli İsmail, “Sayın Başkanım, uzun ince bir yola çıktınız, yolunuz açık olsun. Türkü ‘bilmiyorum ne haldeyim’ diyor ama siz İzmir’in ne halde olduğunu biliyorsunuz. ‘Biliyoruz ne haldeyiz’ diye söyleyeceğiz türküyü” şeklinde konuştu.
Nikah şahitliği yaptı
Binali Yıldırım, Fuar evlendirme Dairesi’nde İzmir Otel ve Pansiyon İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen’in kızı Seçil Gönen ile Ahmet Budul’un nikah şahidi oldu. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile birlikte şahitlik koltuğunda oturan Yıldırım’ın eşlik ettiği nikahı, geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kıydı. Tartan’ın “Sayın bakanım daha önce nerelerdeydini? İzmir’e bir geldiniz pir geldiniz. Ne iyi ettiniz” dediği Binali Yıldırım söyledikleri ile davetlileri keyiflendirdi. Çifte mutluluklar dileyen Yıldırım, “Evlilik Aşık Veysel’in de dediği gibi uzun ince bir yol. Ama merak etmeyin o yolu duble yol haline getirdik, sıkıntı yok” diye konuştu. Damat ve gelin adayına hitap eden Yıldırım, “Ahmet, evliliğin sırrı ve başarısı “Peki” demektir. Seçil sende havaya girme sende “Peki” diyeceksin, geçinip gideceksiniz. Ayrıca 3 S ve 3 Ç kuralı var. S’ler sevgi, saygı, samimiyet. Ç’ler ise 3 çocuk” diyen Yıldırım, davetlileri güldürdü.
Kız istedi, yüzük taktı
Binali Yıldırım, nikah sonrası soluğu Menderes ilçesinde aldı. Merkez seçim ofisinde görevli Erhan Cankurtaran’ın ailesiyle birlikte Aysel-Cemil Cesur çiftinin kızları Sevil Cesur’un evine giden Yıldırım, kız istedi. Menderes ilçesi belediye başkan adayı Bülent Soylu’nun da katıldığı isteme töreninin ardından Yıldırım, Erhan Cankurtaran ve Sevil Cesur’un yüzüklerini taktı, mutluluklar diledi.
Gece saatlerinde DİVA dergisinin gecesine de katılan Yıldırım, İzmir Milletvekili, Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli ile birlikte pasta kesti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.