Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyasetinde bir ilk yaşanacak mı'

İzmir siyasetinde bir ilk yaşanacak mı'

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in çatı aday olarak açıklanan Emeleddin İhsanoğlu’na destek için başlattığı siyasi parti turunda, partisiyle aday noktasında büyük uzlaşma sağlayan MHP’nin İl Başkanlığını ziyaret etmemesi kafaları karıştırdı. Bugüne kadar birbirlerine nezaket ziyareti dahi yapmayan Engin ve MHP İl Başkanı Necat Karataş’ın partilerinin uzlaşı sağladığı cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bir araya gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.CHP İzmir İl Başkanlığı’nın, 2 yıldır MHP’den defalarca randevu talep ettiği ancak olumlu dönüşlerin yapılmadığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2014 - 10:49
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı için çatı adayı olarak açıkladığı  Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun resmi başvurusunu yapmasının ardından partiler sahaya indi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İhsanoğlu’na destek için parti turuna çıktı. Engin, Büyük Birlik Partisi, Demokratik  Sol Parti ile İşçi Partisi’ni ziyaret etti.Engin’in İhsanoğlu’na destek için startını verdiği Köşk turunda, partisiyle çatı aday noktasında büyük uzlaşma sağlayan MHP’nin İl Başkanlığını ziyaret etmemesi kafaları karıştırdı.
 
RANDEVU YOK
Haziran 2012’de partilerinin il kongrelerinde başkan seçilen CHP İl Başkanı Ali Engin ve MHP İl Başkanı Necat Karataş o tarihten bu yana hiç bir araya gelmedi. Birbirlerine 2 yıl boyunca  nezaket ziyareti dahi yapmayan ikilinin CHP ve MHP’nin işbirliği yaptığı cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bir araya gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Engin’in koltuğa oturmasından bu yana geçen 2 yıllık sürede  4 kez MHP İl Başkanlığı’ndan ziyaret için randevu talep ettiği ancak farklı sebeplerden dolayı olumlu dönüşün yapılmadığı öğrenildi. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın siyasi parti turuna çıkan Engin için MHP’den bir kez daha randevu talep ettiği ancak henüz bir cevap alamadıkları belirtildi.Engin göreve başladığı günden bu yana AK Parti İl Başkanlığını iki kez ziyaret etmiş, il başkanı Akay'ı da makamında ağırlamıştı.
 
TALEP ETTİK BEKLİYORUZ
CHP İl Başkanı Ali Engin, “Bir sorun yok. MHP İl Başkanlığı’ndan randevu talep ettik. Bekliyoruz. Programlarının yoğun olduğu söylendi. Başkanın iş ve sosyal hayatı ile ilgili yoğunluğu varmış. Önümüzdeki günlerde dönüş yaparlar herhalde. MHP ile de görüşmemizi gerçekleştiririz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.