Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyasetinde 'fair-play' bayramı!

İzmir siyasetinde 'fair-play' bayramı!

İzmir siyaseti bayram molası verdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, beraberindeki il başkan yardımcılarıyla birlikte CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Her iki partinin il başkanları da hoşgörü mesajı verdi.CHP İl Başkanı Ali Engin, “ Yeşil alanların korunması betonlaşmanın önlenmesinde bütün partiler duyarlı olacaktır İşbirliği öneriyoruz İşbirliği yapmalıyız” dedi. AK parti İl başkanı Ömer Cihat Akay ise, “Kırmadan ötekileştirmeden bir seçim süreci istiyoruz. Kazanan İzmir olsun. Amaç merkezi yönetimle yerel yönetimin beraber hareket edeceği bir ortamı oluşturmak” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 14.10.2013 - 12:32
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ Yaklaşan yerel seçimler öncesi iyice hareketlenen, ‘çöp’ tartışmaları ekseninde de gerilen İzmir siyaseti bayram molası verdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, beraberindeki il başkan yardımcıları Nazmi Kalyoncu, Kenan Çakar ve Refik Uzun’la birlikte CHP İl Başkanlığı’na bayram ziyaretinde bulundu. CHP İL Başkanı Ali Engin’in makamında gerçekleşen ziyarette CHP İl Başkan yardımcıları Barış Erel, Ceyhan Kayhan ve Ali Karabay da hazır bulundu.

İzmir’in siyasetteki ‘fair-play’ için örnek bir kent olduğunun altını çizen CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın hoşgörülü, demokrasiyi içselleştirmiş bir il başkanı olduğunu söyledi.

ENGİN: EN BÜYÜK HASSASİYET ÜLKENİN BİRLİK BERABERLİĞİ

İzmir’de partiler arası insanlar arası hoşgörünün yaygınlaşmasının kentte büyük fayda sağlayacağını belirten Engin, “ Partiler ne kadar iyi, donanımlı insanlar tarafından yönetilirse kentler de o yönde gelişir. Biz öyle olmaya gayret ediyoruz. Bir çok seçim geçti 2014’te geçecek. Halkın verdiği karara saygı duyacağız demokrasilerde partiler sistemin odağında. Partiler ne kadar güçlenirse demokraside o kadar güçlenir.Muhalefettekiler eleştiri ve önerilerini de sunacaktır. Bu gayet normal. Partiler birbirlerin benzese ihtiyaç kalmaz. Hassas olduğumuz konular var. Bunları gündeme getiriyoruz. Herkes yararlansın katkı çıkarsın diye savunuyoruz bu hassasiyeti. AK Parti de hassasiyetleri dikkate alıyordur. En büyük hassasiyet ülkenin birlik ve beraberliği…Bütün partiler bu konuda hassas olmalı…” dedi.


“ÖTEKİLEŞTİRENLER İZMİR’DE BARINAMAZ”
İzmir’in ötekileştirmeye tahammülü olmayan bir kent olduğunu söyleyen Engin, “ Ötekileştirme yapanlar bu kentte barınamaz. Bu yönde bütün partilere iş düşüyor. İzmir geleceğe ilişkin yeniden tasarlanabilecek bir şehir…Kent yenileme gecikti. Bunu fırsata çevirmeliyiz. Trafik sorunu aşırı betonlaşmadan kaçınmamız gerek. Çevre duyarlılığı çok önde olmalı…İzmir turizmin eğitimin sağlılığın gelişebileceği bir kent... Tarıma önem vermeliyiz. Bu hassasiyetlerimiz önemli…İzmir’de partilerin bu konuşlarda işbirliği yapacağını umuyorum. Yeşil alanların korunması betonlaşmanın önlenmesinde bütün partiler duyarlı olacaktır İşbirliği öneriyoruz İşbirliği yapmalıyız. Kentler kumaş gibidir. Kumaşı doğru keserseniz iyi bir elbise yaratırsınız yanlış keserseniz başka bir elbise yaratamazsınız. Maalesef bizden önceki yerel yönetimler dikkat etmemiş. Bizim etmemiz lazım” diye konuştu.

AKAY: KAZANAN İZMİR OLSUN!
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise İzmir’de siyasetin soluk alabilmesi için geçtiğimiz yıllarda bayram ziyaretlerinin startını verdiklerini hatırlattı ve, “ İzmir tarihiyle kendine has demokratik yapısıyla farklı bir şehir... Siyaset yapmak güzel ve zevkli bu şehirde…Aynı masada buluşabilmek İzmir’e özgü. Bugün farlı bir solukla buradayız.İnşallah nezaket ve hoşgörü seçim sürecinde devam eder. Kırmadan ötekileştirmeden bir seçim süreci istiyoruz. Kazanan İzmir olsun. Amaç merkezi yönetimle yerel yönetimin beraber hareket edeceği bir ortamı oluşturmak. Seçimler sandıkta başlar sandıkta biter. Halkın gönlünü kazanan ve oyunu alan kazansın" dedi.

PAKET VE TRANSFER YORUMU
CHP İzmir İl Başkanı Engin, gazetecilerin sorusu üzerine Demokrasi Paketi’ni yorumladı. Engin “Demokratikleşme adımlarını atarken, ülkenin birlik ve beraberliği hırpalanmamalı. Milletvekillerinin tutuklu olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez” dedi.
AK Parti İl Başkanı Akay’ın masasındaki soru ise CHP’ye yapılan üye transferleriydi…
Akay şöyle konuştu: “Seçim süreci yaklaştıkça üye transferleri de olacaktır. Bizim de yaptığımız kayıtlar var ancak henüz basın mensupları ile paylaşmadık. Parti değiştiren arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Yolları açık olsun”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.