Dolar 34,1231
%-0.04
Euro 38,1740
%0.68
Altın 2.921,760
%1.26
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirde bireysel silahlanmaya tepki eylemi düzenlendi

İzmirde bireysel silahlanmaya tepki eylemi düzenlendi

İzmir'deki Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya gelen Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu (BİSİTEP) bileşenleri silahlanmaya, maganda ve şiddet kültürüne karşı eylem düzenledi. Bu yıl 10.’su düzenlenen eyleme, 2003 yılında maganda kurşunuyla...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 17:46
İzmir'deki Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya gelen Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu (BİSİTEP) bileşenleri silahlanmaya, maganda ve şiddet kültürüne karşı eylem düzenledi. Bu yıl 10.’su düzenlenen eyleme, 2003 yılında maganda kurşunuyla hayatını kaybeden Ali Stair Grimason'un, geçen yıl Karabağlar ilçesinde, nereden geldiği belli olmayan bir kurşuna hedef olan 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın, yine geçen yıl maganda kurşunuyla ölen baterist Regaip Vatansever'in aileleriyle müzisyen dostları katıldı.

Eylemde bir konuşma yapan Sancar Maruflu, giderek tırmanan şiddetin, artan cinayetlerin, kayıtdışı bireysel silahlanmanın ve maganda kurşunuyla ölümlerin sayısındaki artışın feci boyutlara ulaştığını ifade ederek, siyasileri göreve çağırdı. BİSİTEP'in kurucusu Av. Tuncer Eşsizhan ise toplumun bilinçlenmesinin önemine değinerek, çocukluktan başlayarak insanların şiddete eğilimli hale getirildiğini söyledi. Av. Eşsizhan, oyuncak silahların kırılıp yerine çocuklara müzik aleti ve kitap verilmesi gerektiğini ifade etti. Ardından Atatürk anıtına, İzmir Müzisyenler Derneği üyelerinin rengarenk balonlarla yaptığı uluslararası barış simgesi koyuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.