Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’den sendikaya operasyona tepki

İzmir’den sendikaya operasyona tepki

ANKARA’da DHKP’C’ye yönelik operasyonda, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na yapılan baskınla ilgili, Genel-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı tepki gösterdi. Sarı, DİSK ile hiçbir ilişkisi olmadığını belirttiği kişileri arama bahanesiyle yapılan operasyonların sendikayı itibarsızlaşma, demokratik muhalefet güçlerini susturmaya yönelik olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 16:44

İZMİR - Memiş Sarı, İzmir’de, Genel-İş Sendikası Şube Başkanları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, sendikanın ağır hasarla yüzyüze bırakıldığını, medya aracılığıyla zan altında bırakıldığını söyledi. AK Parti Hükümeti’nin sendika merkezini 'Terör üssü' olarak lanse ettiğini, kamuoyuna sendikal örgütlülüğü yaşa dışı göstermeye çalıştığını öne süren Sarı, medyanın da tek yanlı yayın yaptığını iddia etti. Operasyonun sendikal hak ihlali olduğunu belirten Sarı, şöyle dedi:

"Sabah saatinde yapılan baskın; milyonlarca insanın evine haber olarak girmiştir. Üyelerimiz tedirginlik içindedir. Bu soruşturma ve arama yöntemi sendikanın örgütlenmesine vurulmuş bir darbedir. 12 Eylül Darbesi sırasında sendikamıza ve DİSK’e karşı yürütülen devlet terörü uygulaması ve vandalizm ne yazık ki aradan geçen 33 yıl sonra yine kapımızı çalmıştır. Bir yandan 'Demokratikleşiyoruz’ yalanlarıyla halkı aldatan siyasi iktidar, diğer taraftan da alabildiğine baskıcı ve otoriter uygulamalarla tam bir diktatörlüğe doğru evrilmekte, 12 Eylül’de bile görülmeyen ölçüde hak, hukuk, adalet tanımayacak kadar pervasızlaşmaktadır."

Sarı, Genel-İş ve demokratik muhalefet güçlerine karşı yapılan baskı ve itibarsızlaştırma politikalarını şiddetle kınadıklarını belirtti. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.