Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirim Kart sahiplerine haftalık Covid-19 koruması

İzmirim Kart sahiplerine haftalık Covid-19 koruması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan salgınla mücadele kapsamında İzmirlilere önemli mesajlar verdi. Başkan Soyer, İzmirim Kart sahibi vatandaşların haftada bir olarak metro istasyonlarında bulunan otomatlardan 4 maske ve 1 adet dezenfektan alabileceğini açıkladı.Uygulamanın ilk adresi ise Konak İstasyonu oldu. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sürdürdüğü maske üretiminin kapasitesini artırmak için iki yeni makine hizmete aldı. Günde 60 bin maske üretecek makineleri inceleyen Başkan Tunç Soyer, “Bu iki makineyle İzmirlilere çok daha fazla sayıda maske ulaştıracağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2020 - 09:24

EGEPOSTASI - ‘Başkanın Günlüğü’ paylaşım dizilerine devam eden Başkan Soyer, bugün yayınladığı videoda İzmirlilere koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında haftalık olarak tıbbi maske ve dezenfektan temin edileceğinin haberini verdi. İzmirim Kart sahibi vatandaşların haftada bir olarak metro istasyonlarından bulunan otomatlardan 4 adet maske ve 1 adet 100 ML el dezenfektan alabileceğini açıklayan Başkan Tunç Soyer, günde 50 ile 60 bin arasında maske üretimi yapılacağı ve yurttaşlara ulaştırılacağı mesajını verdi.

Öte yandan Soyer, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı konusunda da İzmirlileri uyararak, vatandaşların hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. Soyer, hafta içi kurulan pazarları da hatırlatarak Buca’da başlayan ‘Seyyar Pazar’ uygulamasının Bornova ve Karşıyaka’da da bugün itibariyle başlayacağı bilgisini paylaştı.

 

ÜCRETSİZ HİJYEN PAKETİ DÖNEMİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi yurttaşların tıbbi maskeye ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için metro istasyonlarına maskematik yerleştirmeye başladı. Uygulamanın ilk adresi Konak Metro İstasyonu oldu. Maskematiği kullanan Başkan Tunç Soyer, "Önceliğimiz İzmir halkının sağlığı" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle kamusal alanlarda maske kullanımının zorunlu hale gelmesi üzerine yurttaşların tıbbi maskeye erişimini kolaylaştırmak için metro istasyonlarına maskematik yerleştirilmeye başladı. İlki Konak Metro İstasyonu’nda hizmete giren maskematik hafta başından itibaren 10 istasyona daha koyulacak.

Metro yolcuları İzmirim kartla yolculuk bedelini ödedikten sonra içeride bulunan maskematiğe yine İzmirim kartlarını göstererek hijyen paketini alabiliyor. Bu işlemde İzmirim Kart'dan herhangi bir düşüm yapılmıyor. Paket 4 maske ve 100 mililitrelik bir dezenfektan içeriyor. Önümüzdeki günlerde dağıtımı kolaylaştırmak için paketten dezenfektan çıkarılacak, maske sayısı beş olacak.  İzmirim kart kullanıcılarının hafta bir kez hijyen paketi alabilecek.

İLK KULLANIM BAŞKAN SOYER'DEN

Konak Metro İstasyonu’ndaki maskematiğin ilk kullanıcısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. İzmirim kartı ile hijyen paketi alan Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadelede maske kullanımının ve hijyenin önemini vurguladı. İzmirlilerin maskeye daha rahat ve steril bir şekilde ulaşmasını sağlamak için maskematiklerin sayılarını artıracaklarını söyleyen Başkan Soyer, "Bu sistem maskelerinizi birinin elinden almadığınız ve poşeti kendiniz açtığınız için steril bir kullanım imkanı veriyor. Böylelikle vatandaşlarımıza maskeye çok daha huzurlu ve kolay erişebilecekleri bir hizmet vermiş oluyoruz. Maskematik otomatının imalatın ı yapan  firmamıza şükranlarımı sunuyorum. Bunu İzmirli bir firmanın yapıyor olması da ayrıca gurur veriyor. İzmirlinin sağlığı her şeyden önce geliyor. Bu yeni hizmetimiz İzmirlilere hayırlı uğurlu olsun" dedi.

MASKE VATANDAŞA DAĞITILABİLİRDİ

DHA'nın haberine göre; Maskematikten maskelerini alabilmek için Konak Metro İstasyonu içerisinde uzun kuyruklar oluşturan vatadaşlar, uygulamanın önemli olduğunu söyledi. Halide Gül Karadağ, kendisinin uzun saatlerden beri istasyon içerisinde beklediğini dile getirerek, "Bu şekilde kalabalık olmasının sebebi uygulamanın ilk günü olduğu için tahmin ediyorum. Kesinlikle çok güzel bir uygulama. Çok teşekkür ediyoruz" dedi. Karadağ, diğer istasyonlara da uygulamanın konulması gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşlardan Cüneyt Yılmaz ise, salgın sürecinde maske bulmakta sıkıntı çeken vatandaşlar için maskematik fikrinin çok iyi bir uygulama olduğunu dile getirdi. Yılmaz, pek çok vatandaşın saatlerce kuyrukta beklediğini belirterek, bu maskematik yerine maskelerin vatandaşa elden verilmesinin daha hızlı olacağını da söyleyerek "Uygulamanın ilk günü olduğu için makine arıza yapıyor. Bence İzmir Metro'yu kullanan tüm vatandaşlar maskelerini istasyon güvenlik görevlilerinden alabilirdi" dedi.

Maskematik içerisinden 4 adet maske ve bir adet de 100 ML el dezenfektanı alan İzmirli vatandaşlar, 7 günün sonunda uygulamadan tekrar yararlanıp, maske ve dezenfektanın yer aldığı hijyen paketinden alabilecek. Maskematik, hafta başından itibaren 10 istasyona daha koyulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.