Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in malları, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmelidir

İzmir’in malları, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmelidir

İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Tugay Şen, partisinin il merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek İzmir İl Özel İdaresi’ne bağlı malların devri konusunda açıklamalarda bulundu.Şen’in açıklamaları şöyle:

  • Ege Postası
  • 08.06.2014 - 12:39
İZMİR - AKP, kamunun değil devleti küçültmenin ve özelleştirmenin temsilcisidir.
İzmir’de il özel idaresine ait malların nereye devredileceği hakkında bir tartışma sürmektedir. İl özel idaresine ait malların, yani İzmir’in malları denilen bu malların İzmir’de kalması merkezli bir tartışma yeterli değildir. İzmir'in malları, kamuda kalmalı ve var olan işletmeler kamu eliyle faaliyetlerini sürdürmelidir. Burada sorun bu malların merkezi idare veya yerel idare tarafından kullanılması değildir. Mesele İzmir il özel idaresine ait olan çok sayıda malın kamuda mı kalacağı, yoksa AKP hükümeti tarafından talan edilerek yandaşlara peşkeş çekilip çekilmeyeceğidir. Çünkü bu malların AKP hükümetinin bakanlıklarına ve yönettiği kurumlara devri, kamuda kalması anlamına gelmez. AKP hükümeti, kamuyu değil, devleti küçültmeyi, özelleştirmeyi, sıcak para diktasını kamu mallarını satarak sürdürmeyi temsil etmektedir.
 
İzmir’in malları, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmelidir
İl Özel İdaresine ait malların kamu elinde kalması, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devriyle mümkündür. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın ısrarcı olduğu yöntem uygulandığında, Balçova Termal Tesisleri’nden Ödemiş Bozdağ’daki kayak tesislerine kadar çok sayıda tesis, işletme ve arazi talan edilecek, yandaşlara peşkeş çekilecektir.
 
İzmir’in mallarının talanına izin vermeyeceğiz
İşçi Partisi olarak AKP’nin İzmir’in mallarını, kamunun mallarını talan etme girişimine karşı mücadele yürüteceğiz. İzmir’in ilçelerinde kamu mallarına sahip çıkmak için çalışmalar yürüteceğiz ve halkımızı bilgilendireceğiz. İlk olarak imza kampanyası başlatıp, çok sayıda merkezde imza masaları açacağız.
 
Aziz Kocaoğlu, tüm İzmir’i ortak mücadelede birleştirmelidir
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulunuyoruz. Açıklamalarında ifade ettiği üzere, derhal İzmir’deki siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini,  odaları ve sendikaları bir araya gelmeye davet etmelidir. İzmir’in mallarının talan edilmesi girişimine karşı, kamucu ve halkçı bir anlayışla ortak bir mücadelenin merkezi olma sorumluluğunu üstlenmelidirler.
 
İşçi Partisi’nin İzmir’in mallarının talan edilmesine karşı mücadelede en önde yer alıp üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceği sözünü İzmir kamuoyuna açıklarız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.