Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulupınar'dan çok konuşulacak açıklamalar

Ulupınar'dan çok konuşulacak açıklamalar

Radyo Egepostası’nda Mithat Umutoğulları, Eyüphan Gündoğdu ve Adem Nakçı’nın sunduğu “Gündem Özel” programına telefonla bağlanan Yıldırım Ulupınar, suskunluğunu bozdu, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın istifası ve sonrasında, il başkanlığı koltuğu için adı geçmesine karşın bugüne kadar sessiz kalmayı tercih eden Ulupınar, yaptığı açıklamada, “Adı geçen arkadaşların ikbali, benim mazim oldu” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2014 - 14:54
EGEPOSTASI - DYP eski milletvekillerinden, geçtiğimiz Ocak ayında Binali Yıldırım'ın törenle AK Parti rozeti taktığı Ulupınar,  il başkanlığı yarışında bazı insanların, sevdiği kişileri ön plana çıkaracağını, diğerlerinin de kendi arkadaşlarını müdafa edeceğini belirterek, “Programda iki konu geçtiği için arama ihtiyacı hissettim. Ben bu partiye katılırken kimseyle en ufak pazarlık yapmadım. Bakanla dahil, başbakanla dahil kimseyle pazarlık yapmadım" dedi.

Bu partiye inandığı için katıldığını anlatan Ulupınar, "Gerçekten başbakanın arkasında durma ihtiyacı hissettiğim için katıldım. Belediye başkanlığında da aday olmadım değil. Bana gelen teklifler oldu. Ancak başka arkadaşların önünü açmak için aday olmadım.  Beyanat vermeme en önemli neden şu: AK Parti’ye katıldığım günden beri sanki Yıldırım Ulupınar, isteyen talep eden insan pozisyonuna giriyor görünüyor. Karabağlar, Konak, Bayraklı, Bornova, Gaziemir’de adım geçti.Ben hiçbirine talip olmadım. Ama bu ilçelerde adım hep ön plana çıktı. İl başkanlığına da ben talip değilim. Talip olmamak, görevi reddetmek anlamına gelmez. Söylediğimi anlayan arkadaşlar anladı” dedi.

KAPI DIŞINDAN BİRİNİ ARIYORUZ DERLERSE…
AK Parti’ye yeni girdiğini kaydeden Ulupınar, “Benden önce bu partide çok daha fazla hakkı olanlar olduğunu biliyorum. Yukarıdaki arkadaşlar diyebilir ki, biz bu dönem değişik birini arıyoruz, parti içinden birini aramıyoruz, kapı dışından birini arıyoruz derlerse ben oradayım, kabul ederim. Partiye hizmet için geldim. Talip değilim. Görev verilmezse, kırılmam, bu partiye hiç bir şey için gelmedim. Talep eden insan değilim. Ama görev verilirse  isterim. Bu yan cebime koy anlamında değil. Konuştuğunuz arkadaşların ikbali olan şey, benim mazim oldu. Ben bunların hepsini aldım. Hiçbir zaman talip olmadım, olmam da, ama verilirse yaparım” diye konuştu.

İL BAŞKANI OLMAMAYA HAZIRIM
Yıldırım Ulupınar, bugüne kadar “Adım hep ön plana çıkıyor, il başkanı yapmazlar” gibi bir endişesi olmadığını anlattı, “Ben il başkanı olmamaya hazırım. Olmaya hazır değilim. Benim talebim yok. Siyasi tecrübene ihtiyacımız var, şu döneme kadar ya da temelli kal derlerse o zaman anlarım. Talepkar değilim, söylemek istediğim bu. Yıllarca siyaset yaptım. Hayatımda en kızdığım insanlar  paraşütle gelen insanlar. Yıllarca onun mücadelesini verdim. Atilla’ya, Kerem Ali Sürekli’ye verilirse, zannetmeyin Yıldırım Ulupınar üzülecek. Buraya gelirken, siyasi ikbal beklentisiyle gelmedim. AK Parti’ye katkı koymaya geldim” diye konuştu.

Partiye katıldığından bu yana, bir dakika dahi boş durmadığını, hergün teşkilat için çalıştığını anlatan Ulupınar “Belediye seçimlerinde iki yerde çok ciddi etkimin olduğunu biliyorum. İnanmadığım hiçbir yerde olmam. Bu partiye, başbakana inanıyorum. Onun arkasında durmak için geldim. Bu yaştan sonra benim siyasi beklentim olamaz. Yanlış değerlendirmeler beni üzer” dedi.

Ulupınar, il başkanlığı konusunda görüşünün sorulup sorulmadığı yönündeki bir soruya ise, “İlçe başkanlarının ciddi kesimi beni aradı. Ancak ben kimseyi arayıp da beni il başkanı yapın demedim. Demem. Tecrübemi gelen arkadaşa da aktarırım” yanıtı verdi. Bugüne kadar bu konuda genel merkezden de kimsenin kendisini aramadığını, kendisinin de aramadığını anlatan Ulupınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya da öyle bir talepte bulunmadım. Süleyman Soylu’nun geçmişte genel başkan olmasına katkı koydum, sonrasında da genel başkanken, yine katkı koydum, kaybettik. İzmir’e geldim. Oy vermediğim adama genel başkanım demem dedim, o zaman Cindoruk kazanmıştı. Üç gün sonra il başkanlığından istifa ettim. Süleyman Soylu’nun bana bir derece şey baktığını söyleyebilirim. Ne olursa olsun, teşkilatları tanımayan insan il başkanlığına gelemez dediniz ama teşkilatları tanımayan insan Türkiye’de teşkilatların başına geldi. Çok başarılı olacak, göreceksiniz. Bu işi en iyi bilen insanlardan biridir. Şoföre araba değiştirmek zor bir şey değil. Bir markadan bir markaya rahat geçebilir. Çok rahat kullanabilir. Süleyman Soylu teşkilatları çok iyi tanıyan bir insandır. Sayın başbakanın, Soylu’yu oraya getirmesi bir projedir. Çok ciddi başarılar sağlayacağına inanıyorum. Süleyman Soylu oraya geldi. Çok çabuk geldiği için kendi içlerinde belki Soylu’ya tepkiler oldu. Süleyman Soylu beni il başkanlığına getirmeyi yüzde yüz isteyebilir. Ama hem kendisinin hem de benim Demokrat Parti kökenli olmamdan ötürü bana bir şey koyabilir bana. Kendi içinde bir sıkıntı yaşayabilir burada. Başka bişey olabileceğini zannetmiyorum. Aramızda herhangi bir kavga geçmedi. Ve bunu da büyük bir olgunlukla karşılarım ben.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.