Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in yemek mönüsü için yarıştılar

İzmir’in yemek mönüsü için yarıştılar

Türkiye’de dünyaya gelen ilk fil olma özelliğini taşıyan İzmir, çocuklara hayvanları sevdirmeyi amaçlayan TÜBİTAK projesinin de kahramanı oldu. Fil besleme yarışmasında İzmir’in yediği meyve totemini hazırlayan grup birinci seçildi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2013 - 10:28
İZMİR- Avrupa’nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, çocuklara hayvanları sevdirmeyi amaçlayan TÜBİTAK projesine ev sahipliği yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitim Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bületn Çavaş’ın hazırladığı “Yobolar Doğal Yaşam Parkı’nda Buluşuyor” projesine, yatılı bölge okullarında (YOBO) okuyan 120 çocuk katıldı. Çocuklar gönüllü üniversite öğrencilerinin gözetiminde 4 gün boyunca Doğal Yaşam Parkı’nda birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklere katıldı. Projenin finali ise fil besleme yarışması oldu. Gruplara ayrılan çocuklar, hayal güçleriyle meyvelerden hazırladıkları birbirinden ilginç “totemlerini” fil alanın değişik noktalarına koydu. Ardından alanın dışına çıkan çocuklar, merakla beklemeye başladı. Fil barınağının kapısının açılmasıyla heyecan doruğa çıktı. Her grup sevimliliğiyle ilgi odağı olan yavru fil İzmir’in kendi hazırladıkları totemi yemesi için nefeslerini tuttu. İzmir’in yediği meyve totemini hazırlayan grup birinci seçildi.



Parktan ayrılmak istemediler
Proje boyunca parkta çok eğlendiklerini ve hayvanları yakından tanıdıklarını belirten çocuklar, projenin bitmesiyle üzgün olduklarını ve parktan ayrılmak istemediklerini söyledi. İzmir Doğal yaşam Parkı’na gelmeden önce hayvanlardan korkan bazı çocuklar, 4 gün sonunda bu korkularını yendiklerini ifade etti.

Etkinlik dolu 4 gün

Proje mimarı Doç. Dr. Çavaş ise, “Yatılı bölge okullarından gelen öğrencilerin doğayı ve hayvanları eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri konusunda yardımcı oluyoruz. 12 farklı grup Doğal Yaşam Parkı içinde çeşitli etkinliklerle hayvanları yakından tanıma fırsatına sahip oldu. 120 öğrenci projeye katıldı. Çok eğlenceli bir 4 gün geçirdik” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.