Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hesaplar yine tutmadı!

Hesaplar yine tutmadı!

ULAŞIMI rahatlatmak ve yoluculuk süresini kısaltmak hedefiyle yapımına başlanan Konak ve Sabuncubeli tünel inşaatları, farklı nedenle aynı kaderi paylaştı.

  • Ege Postası
  • 15.10.2013 - 15:38
İZMİR - İki tünelin de bitiş tarihi tek taraflı kazı nedeniyle sarktı. Sabuncubeli Tüneli’nin Manisa ucunda heyelan meydana gelmesi nedeniyle kazı yapılamadı. Tünel kazısı sadece İzmir yönünden devam etti. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, “Sabuncubeli Tüneli’nde İzmir tarafından bir tüpte 530 metre, diğerinde 480 metreye ulaştık. Manisa yönünde heyelan nedeniyle çalışmalar durmuştu. Projesini tamamladık. Zeminle ilgili çalışma yapıyoruz. Yıl sonunda Manisa yönünden de gireceğiz” dedi. Ancak, tek taraflı çalışma ve heyelanın yarattığı zaman kaybı nedeniyle 2015 sonunda bitirilmesi öngörülen Sabuncubeli Tüneli 2016 sonuna kaldı.

O da yıl sonuna kaldı

Konak Tüneli’nde ise Yeşildere yönünden kazıya 24 saat devam ettiklerini söyleyen Uraloğlu, Bahribaba Parkı’ndaki arkeolojik buluntularla ilgili çalışmaların artık kendilerini etkilemediğini belirtti. Abdülkadir Uraloğlu, Konak Tüneli Bahribaba Parkı girişinin çevresinde bulunan, bazıları tescilli binaların zarar görmemesi, korunması ve tünelin sağlamlığı için zemin iyileştirme çalışmasına başladıklarını kaydetti. Zemine yapılacak beton enjeksiyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra yıl sonunda Bahribaba Parkı girişinden tünel çalışmasına başlayabileceklerini bildiren Uraloğlu, “Yeşildere yönünden tünel çalışması sürüyor” dedi. Konak Tüneli de sadece Yeşildere yönünden tünel kazısı ve Bahribaba Parkı girişinden dolayı gecikti. Eylül 2011’de temeli atılan tünelin Mart 2014’te bitmesi öngörülmesine karşın 2014 sonuna sarktı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.