Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli kadın adayları 'KADER' birleştirdi

İzmirli kadın adayları 'KADER' birleştirdi

İZMİR Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) İzmir Şubesi, İzmir'den milletvekili adayı kadın adaylarla bir araya geldi. Kendilerini tanıtan adaylar, kadınlar olarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı ve meclise girmeleri halinde kadınlar adına mücadele edeceklerinin sözünü verdi.

  • Ege Postası
  • 21.10.2015 - 14:55
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şubesi (KADER) tarafından düzenlenen "Kadın Kadının Dostudur" toplantısı Western Brest Plus Hotel'de yapıldı. Toplantıya HDP Milletvekili Adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, Semra Uzunok, Canan Kaplan, MHP İzmir Milletvekili Adayları Senem Kılıç, Sueda Neslihan Çelik, Hatice Bölük, Rahime Dönmez, CHP Milletvekili Adayları Sevda Erdan Kılıç, Nurgül Uçar Aktuğ, Nilay Kökkılınç, Sibel Parmaksız, AK Parti Milletvekili Adayı Ayşe Engür, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Nurselen Toygar ve KADER üyeleri katıldı.

Türkiye'de yaklaşan 1 Kasım genel seçimleri öncesi kadın adaylarla tanışmak ve projeleri hakkında bilgi edinmek amacıyla toplantı düzenlediklerini söyleyen İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Övgün, şunları söyledi, 


"KADER olarak her partiye eşit mesafe ilkesi ile dinimiz dilimiz dünya görüşümüz her ne olursa olsun hangi partiye oy verirsek verelim kadın sorunları için her şeyi bir tarafa bırakarak bir arada olmalıyız. Kadınların birbirini yıpratmadan güven duygusu ile yeteneklerini keşfederek geliştirmelerine destek vermeliyiz. Kadınlar olarak ailemiz için, İzmir için, ülkemiz için tek ses olmamız adına bu toplantıyı düzenledik. Kadınların ülke yönetiminde ve ekonomide yer alması, etki ve yetkide olması ile mümkündür. Ülkemiz ancak bu şekilde gelişecektir. Kültürel özelliklerimiz, inandığımız, çalıştığımız siyasi partiler farklı olabilir. Bu farklılıklara rağmen kadın kadının dostu olabilir. Birlikte olabiliriz. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Eşitlik isteyen kadınlar olarak demokrasi ve hukuk devleti olmak üzere çağdaş ilkelerin arkasında durmamız gerekiyor. Bu ilke ve kavramlara sahip çıkmak, demokratik mücadele içinde üllkmeiz kararlılıkla birlik ve beraberlik içerisinde hassas dönemlerde güçlenerek mücadele etmemiz gerekir. Kadınların mecliste çoğalmalarını ve uzlaşma zemini sağlanarak barış sağlanır. Demokrasi ve hukuk devleti olarak toplumsal cinsiyet için kadınların siysette olması şarttır." 



CHP Milletvekili Adayı Nurgül Uçar Aktuğ kadın adayların listelerin hep sonuna konulduğuna vurgu yaptı, "Aramızda seçilecek bir iki kadın aday dışında arkadaşımız yok. Bu yüzden gerçeklerle yüzleşelim, birlikte mücadele edelim" dedi. 

Toplantıya katılan kadın milletvekili adayları kendilerini tanıttı. Toplantının sonunda kadın adaylar elele fotoğraf çektirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.