Dolar 34,2871
%0.35
Euro 37,5032
%-0.05
Altın 2.928,750
%1.36
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliler üç günde pasaportsuz vizesiz 140 ülkeyi gezdi

İzmirliler üç günde pasaportsuz vizesiz 140 ülkeyi gezdi

Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni, üçüncü günde de İzmirlilerden büyük ilgi görüyor. Etkinliğe katılan 140 ülkeden 2 bin öğrenci, ülkelerinin örf ve adetlerine göre dizayn edilen standlarda kültürlerini tanıtıyor. Ülkelerin...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 15:24
Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni, üçüncü günde de İzmirlilerden büyük ilgi görüyor. Etkinliğe katılan 140 ülkeden 2 bin öğrenci, ülkelerinin örf ve adetlerine göre dizayn edilen standlarda kültürlerini tanıtıyor.

Ülkelerin kültürel aletleri, hediyelik eşyaları, milli giysileri ve dünyaca ünlü mekanlarının tanıtıldığı standlarda uzun kuyruklar oluşuyor. Değişik kültürleri bir arada tanıma fırsatı bulan İzmirliler, bol bol fotoğraf çektiriyor. En ilgi çeken standların başında, yöresel kıyafetlerin ve çalgıların sergilendiği Afrika ülkeleri geliyor. Uzak Doğu’nun mistik ülkelerinden Tayland standı, adeta bir böcek bahçesini andırıyor. Kelebekten akrebe, çıyandan çekirgeye, yeryüzünde ender rastlanan yüzlerce böceğin sergilendiği stand, böcek meraklıları tarafından büyük ilgi görüyor.

ÜNLÜ HOLLANDA PEYNİRİ ‘YUNG BELEYHIN’

Şölende, kültürel değerlerin yanı sıra milli yiyecek ve içecekler de tanıtılıyor. Hollanda’nın dünyaca ünlü peyniri ‘Yung Beleyhın’ ziyaretçilerin ağzını tatlandırıyor. Hollanda kaşarı olarak da anılan peynirin kilosu 10 Euro’dan başlıyor. Bir yıl tazeliğini koruyan peynirden tatmak isteyenler uzun kuyruk oluşturuyor.

ÇİZGİ FİLM KAHRAMANLARININ HEPSİ BİR ARADA

Belçika standı ise ünlü çizgi film kahramanlarıyla dolu. Red Kit, Tenten, Şirinler, Marus Plami, özellikle çocuk ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Şölende, çocukların en yoğun ilgi gösterdiği standlardan biri olan kolleksiyonerlerin de dikkatini çekiyor. Stand görevlileri, çocukları gelecek yılki etkinliklerde kurmayı planladıkları Şirinler Köyü’ne şimdiden üye yapıyor. Ayrıca, Belçika standında ziyaretçilere dünyaca meşhur Leonidas çikolatası ikram ediliyor.

ARJANTİN STANDI, FUTBOL ARENASI GİBİ

Güney Amerika ülkelerinden Arjantin standı, adeta futbol arenasını andırıyor. Arjantin kulüplerinin forması ile dünyaca ünlü Messi’nin forması, ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. Stand önünde bulunan ünlü Arjantinli futbolcularının maketleri, hatıra fotoğraf çektirenlerle dolup taşıyor. Standa konulan Dünya Kupası ise futbol meraklılarının dikkatini çekiyor. Öne çıkan bir başka stand Rusya Federasyonu’nda birbiri içine geçmiş dev matruşkalar, Meksika standında kovboy şapkası, Avustralya standında ise Aborjinlerin meşhur çalgısı Dijividu, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.