Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirspor ve Hatay'da binişler artık ücretli!

İzmirspor ve Hatay'da binişler artık ücretli!

6 yıl süren çalışmalar sonucunda hizmete İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından hizmete açılan ve bölgede yaşayan vatandaşlardan özür mahiyetinde ücretsiz olarak hizmet veren metronun İzmirspor ve Hatay istasyonları artık ücretli. Yapılan bu değişiklik sonrasında metronun iki istasyonundan binişler standart ücretler dahilinde olacak ve yine 90 dakika uygulaması da devam edecek.

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 10:38
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İnşaatı halen devam eden İzmir Metro’nun Üçyol-Üçkuyular hattında yer alan ilk iki istasyon olan İzmirspor ve Hatay istasyonlarından 29 Aralık 2012 tarihinden bu yana ücretsiz olarak faydalanan vatandaşlar bu sabah sürprizle karşılaştı. Yaklaşık 6 aydır ücretsiz olan ve turnikeleri açık olan iki istasyonda kentkartlı geçiş dönemi başladı. Buna göre vatandaşlar, şimdiden sonra Hatay ve İzmirspor istasyonlarından da otobüs ve vapura binişlerde olduğu gibi standart ücret ödeyerek yolculuk edecek. 90 dakika tek bilet uygulaması da aynı şekilde geçerli olacak.

YOLCULU ÖN İŞLETME DÖNEMİ SONA ERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz yılın sonunda açılışını yaptığı Üçyol-Üçkuyular metro hattının ilk iki istasyonunda, önişletme sürecinde vatandaştan ücret alınmayacağını ve duyurmuştu. Başkan Kocaoğlu ayrıca, 2005 yılında temeli atılan ve kentin kanayan yarası haline gelen metroda bu sürpriz haber sonrasında 300 bin yolcuya ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Hatay ve İzmirspor istasyonlarından binen vatandaşlardan ücret alınmayacak. Bu bir sıkıntı çeken insanların gönül alma kararıdır” demişti.

SEFER SIKLIĞI 4 DAKİKAYA ÇIKTI

Diğer yandan metroda göze çarpan bir diğer değişiklik de tünellerdeki sinyalizasyon sorununun çözülerek, trenlerin çift hattan hizmet vermeye başlaması oldu. İki istasyonda 8 dakikada bir olmak üzere gerçekleşen seferler 4 dakikaya indirilerek yeniden düzenlenirken, ulaşım diğer metro istasyonları olduğu gibi iki yönden işlemeye başladı. Bu düzenlemeyle birlikte metrodaki Hatay ve İzmirspor duraklarında bekleme süreleri azalırken, vatandaşların ücretli biniş ile ilgili tepkisi ise merakla bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.