Dolar 32,5559
%0.13
Euro 35,1751
%0.58
Altın 2.467,080
%1.29
Bist-100 10.532,00
%0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KA-DER'den İzmir çıkışı

KA-DER'den İzmir çıkışı

​İzmir'de partilerin gösterdiği kadın adaylarla ilgili değerlendirmede yapan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) İzmir Şube ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKBB) Başkanı Sema Övgün, partisi için gece gündüz çalışan kadınların seçilebilir sıralarda milletvekili adayı gösterilmemesini eleştirerek, "Siyasetin okları bu kadınların vücuduna, kalbine saplandı" dedi. CHP'nin İzmir için gösterdiği kadın adaylar için 'ithal aday' vurgusu yaptı. KA-DER'den İzmir çıkışı

  • Ege Postası
  • 11.04.2015 - 12:05
Eda Ebru NANECİ / HABER SERVİSİ - Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kadın milletvekili sayısının artması için mücadele eden Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) İzmir Şube ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Başkanı Sema Övgün, partilerde milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından kadınların sonuçtan dolayı büyük bir şok yaşadığını ifade ederek, Seçilebilir sıraya giremeyen çok sayıda kadın depresyona girdi. Hepsi çok üzgün, şokta. Kadınlar olarak yastayız” diye konuştu.

KADIN ADAYLAR ŞOKTA!
Milletvekili aday adayı olmak için çok büyük emek ve para harcayan kadınların aldıkları sonuç karşısında depresyona girdiklerini ve kadınlar olarak yasta olduklarını vurgulayan Övgün, “Seçilebilir sıraya giremeyen çok sayıda kadın depresyona girdi. Çok sayıda kadın aday adayı bizi arıyor. Çoğu 24 saat sonra şoku üzerilerinden atabildi. İçlerinde başvuru parasını ödemek için kredi çeken kadınlar da var. Hepsi çok üzgün, şokta. Kadınlar olarak yastayız” dedi.

43 İLDE HİÇBİR KADIN ADAY YOKKEN... 
CHP’nin önseçim uygulaması nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ettiklerini ifade eden Övgün, "Her biri çok çalıştılar KADER olarak destekledik ama hiçbiri yer alamadı. Siyasetin okları bu kadınların vücuduna, kalbine saplandı. Biz diyoruz ki yılmayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz. 80 yıldır Atatürk gibi bir lider istiyoruz... İzmir gibi bir yerde adımız yok. Bu acı bir gerçek. AK Parti ve CHP’nin her ikisinde de çok sayıda aday adayı kadın vardı. Planlasanız bu kadar eşit olmazdı. İki partinin de kadın aday sayısı eşitti. Ama maalesef ki çoğu listelerde kendilerine yer bulamadı. 43 ilde hiçbir kadın yokken, İzmir’de yüze yakın kadın aday adayı var iken hiçbiri listeye girmedi. Bu kadarı bile bizim de verdiğimiz mücadelenin sonucudur. Bu bizim için yeterli değil. Biz mücadeleye devam edeceğiz" dedi. 

İZMİR'E İTHAL KADIN GETİRDİ 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e ithal kadın aday getirdiğini ve bunun İzmirli kadınlara haksızlık olduğunu söyleyen Övgün, "Karakterlerine asla bir itirazım yok. Kontenjandan birinci sırada Selin Sayek Böke ve Zeynep Altıok İzmir'de oturmuyor. İki aday da sadece İzmir’in güneşini biliyor. İthal kadın aday getirdi" dedi. Övgün, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı, ‘herkesi kucaklayan kadını getirdik’ açıklamasını da eleştirerek şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu, gazetelere yaptığı açıklamada herkesi kucaklayan kadın getirdik diyor. 36 kadından hiçbiri İzmir’i kucaklayamıyordu da mı dışarıdan getirildi. Herkesi kucaklayan kadınların tabi ki başımızın üstünde yeri var. İzmir’de CHP’de 36 kadından en az 6’sı aday gösterilmeyi hak ediyordu.”

HDP VE AK PARTİ NE YAPTI' 
"HDP çok akıllıca davrandı. Kadın adaylar bomba gibi güzel bir haber. Oylarının artacağını gösteriyor" diyen Övgün AK Parti ve HDP'nin kadın adaylarını da değerlendirerek, "AK Parti’de de 36 kadın aday var ancak CHP’den daha fazla seçilebilir noktada kadın aday gösterildi. HDP ise 14 kadın adayla kendisini İzmir’de de barajı aşabilecek konuma taşıyabilir. AKP’de beş kadın listeye girebildi. Ama CHP’de daha fazla bekliyorduk. İzmir’de HDP barajı aşacak, katlayacak, çünkü çok kadın adayları var. Biz her partiye eşit uzaklıktayız. Ancak HDP’nin uygulamada İzmir’de 14 kadın aday adayı var, hepsi listede var” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.