Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KASİF Girişimcilik Projesi’ne katılan 250 kursiyere sertifika verildi

KASİF Girişimcilik Projesi’ne katılan 250 kursiyere sertifika verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçen Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nu (KASİF) Gençlerin Girişimcilik ve Geleceklerini Destekleme Projesi kapsamındaki kursu başarıyla tamamlayan 250 girişimci...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 15:38
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçen Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nu (KASİF) Gençlerin Girişimcilik ve Geleceklerini Destekleme Projesi kapsamındaki kursu başarıyla tamamlayan 250 girişimci adayı, sertifikalarına kavuştu. Girişimcilik ve kişisel gelişim eğitimlerinin devam edeceğini ifade eden KASİF Başkanı Osman Reis, temmuz ayı içerisinde kendi işini kurmak isteyen, 30 yaşını aşmamış 180 kişiye daha girişimcilik eğitimi vereceklerini söyledi.

KASİF Gençlerin Girişimcilik ve Geleceklerini Destekleme Projesi girişimcilik ve kişisel gelişim eğitimi kursu sertifika töreni, federasyon binasında yapıldı. Sertifika törenine Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Bozkurt, Samsun Gençlik Merkezi Müdürü Murat Öztürk, KOSGEB Uzmanı Osman Güney, SAGİKAD Başkan Yardımcısı Bilge Şahin katıldı.

Sertifika töreninde konuşan KASİF Başkanı Osman Reis, federasyon olarak esnafın tüccar, sanayicinin uluslar arası piyasalarda top koşturan bir oyuncu haline gelmesini ve iş dünyasına bilgili, vizyon sahibi yeni girişimciler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde öğrenim gören 250 kursiyere verdikleri girişimcilik ve kişisel gelişim eğitimleri ile iş dünyasına yeni girişimcilerin katılmasını amaçladıklarını belirten Reis, “Gençlerin okullarını bitirdikten sonra hayatlarını kazanması için özgüven oluşturmaya, iş bulma, iş kurma ve girişimcilikle ilgili bilgi, beceri ve bilinç düzeylerini artırmaya katkı sağlamak istedik. Üniversitenin farklı fakültelerinde ve meslek yüksekokullarında 10 adet panel düzenleyerek, iş dünyası ve öğrenciler arasında köprü kurarak, işadamlarımızın bilgi, tecrübe ve deneyimlerinin öğrencilere aktarılmasını sağladık. Temmuz ayında yapacağımız yeni kursumuza da girişimci adaylarını bekliyoruz.” dedi.

KENDİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİN

Kursiyerlere kendilerini geliştirme tavsiyesinde bulunan KASİF Başkanı Reis, “Artık hayat boyu iş kavramı kalmamıştır. Hayat boyu eğitim vardır. Bu nedenle kurs süresince kazanacağınız bilgilerle yetinmeyin. Kendinizi devamlı olarak yenileyin. Unutmayın, kendisini yenilemeyeni yenilerler. Her canlının olduğu gibi her iş fikrinin de bir son kullanma tarihi olduğunu unutmayın. Vakti ve son kullanma tarihi geldiğinde işinizi terk edin ve yeni iş fikirlerine ve yeni girişimlere yelken açın.” diye konuştu.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir başarılı olmak için gayret, araştırma ve sürekli bilginin önemini vurguladı. Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Bozkurt ise “Biz girişimci bir bakanlığız. Bizleri değerlendirin, zorlayın. Gençlik adına yapılacak tüm faaliyetlerde sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Alanımız çok geniş. Tüm gençlerimizi yanımızda görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kursiyerler adına konuşan Nafia Pınar Topaloğlu, girişimcilik kursu sayesinde iş hayatına atılmadan birçok konuda deneyim sahibi olduklarını anlattı. Topaloğlu, "Bir iş kurarken nelerin yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgi edindik. İş dünyası temsilcilerinden iş yaşamıyla ilgili deneyim ve tecrübelerini dinledik. İnanıyorum ki bu kursta edindiğimiz bilgiler bizleri iş yaşamında başarıya taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.