Dolar 34,1247
%0.05
Euro 38,2422
%0.2
Altın 2.916,320
%0.06
Bist-100 10.033,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KCK: Biz talimat vermedik Cizre'deki olay çocukların işi

KCK: Biz talimat vermedik Cizre'deki olay çocukların işi

KCK, Şırnak’ın Cizre ilçesinde kuruluşunu ilan ederek tören düzenleyen Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) ile ilgili olayı ‘doğrulayarak', yerinde olmayan 'çocukça bir davranış’ olarak niteledi. Örgüt, kendilerinin şehirlerde...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 15:02
KCK, Şırnak’ın Cizre ilçesinde kuruluşunu ilan ederek tören düzenleyen Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) ile ilgili olayı ‘doğrulayarak', yerinde olmayan 'çocukça bir davranış’ olarak niteledi. Örgüt, kendilerinin şehirlerde böyle bir oluşumlarının olmadığını da öne sürdü.

Terör örgütünün kurduğu belirtilen YDG-H, Cizre’de askeri görüntüleri andıran bir tören düzenlemişti. Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve PKK bayraklarının açıldığı törende yüzleri maskeli PKK’lılar yemin edip sözde asayiş teşkilatının diplomasını almış, daha sonra mahalle ve caddelere inerek yol kontrolü yapmışlardı. Bu olayla ilgili fotoğraf ve görüntülere kamuoyu tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine bugün örgüte yakın Fıratnews.com isimli internet sitesine açıklama yapan terör örgütü KCK, olayı hem ‘pratik’ olarak değerlendirdi hem de herhangi bir kararlarının söz konusu olmadığını açıkladı. Örgüt açıklamasında, Cizre’deki olayın, kendilerinin bir kararı ve planlaması olmadığını vurguladı. Açıklamada, “Hareketimizin şehirlerde farklı bir oluşuma gittiği yönünde belirlemeler yapılmış ve bazı siyasi çevreler de buna dayanarak yorumlar yapmışlardır. Kesinlikle hareketimizin bu türden herhangi bir yeni oluşumu geliştirme gibi bir kararı ve planlaması yoktur. Görüntüsü verdirilen tören ve orada sergilenen pratikle ilgili herhangi bir bilgimiz ve herhangi bir kararımız söz konusu değildir. Belli ki yerel, herhangi bir gençlik biriminin uyguladığı bir pratik olmaktadır. Çok çeşitli çevreler bu olayı abartarak sürece karşı yapılmış bir sabote girişimi gibi değerlendirmektedir. Ancak bu olay, herhangi bir örgüt kararı sonucu gelişen bir olay olmadığı gibi, sabote etmeye dönük bilinçli tasarlanmış bir olay olduğunu da sanmıyoruz. Daha çok bir grup gencin doğru ve yerinde olmayan çocukça bir davranışı olduğu görülmektedir. Bu olaydan hareketle yapılan abartılı, başka yöne çekmeye çalışan değerlendirme biçimleri doğru değildir. Herkes bilmeli ki biz hareket olarak bu tür davranışları tasvip etmemekteyiz. Bu temelde Kürdistan’daki tüm yurtsever gençlik gruplarını bu tür kontrolsüz, isabetsiz, süreci zorlayacak, süreç karşıtı çevrelerin elinde alet olacak davranışlardan uzak durmaya çağırıyoruz.” denildi.
Terör örgütü KCK yöneticilerinden Zeki Şengali ise örgütün yayın organlarından Nuçe TV’ye yaptığı açılamada, “Biz sürecin ruhuna uygun hareket ediyoruz. Bizim Cizre’de kontrol noktamız yok. Bazı gençler bir takım şeyler yapmış olabilir. Ancak bunların uzaktan yakından PKK ile bağlantısı yok.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.