Dolar 34,1163
%0.02
Euro 38,1831
%0.04
Altın 2.922,450
%0.27
Bist-100 9.911,00
%-1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜBİTAK: İkinci öğretim akademisyenlerin proje üretmesini engelliyor

TÜBİTAK: İkinci öğretim akademisyenlerin proje üretmesini engelliyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Necati Demir, ikinci öğretimin üniversite hocalarının proje üretmesini engellediğini söyledi. Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG)...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 14:21
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Necati Demir, ikinci öğretimin üniversite hocalarının proje üretmesini engellediğini söyledi.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) toplantısında konuşan Doç. Dr. M. Necati Demir, ikinci öğretim dersleri veren öğretim üyelerine yönelik çalışma başlattıklarını söyledi. Demir, “Hazırlamakta olduğumuz teşvik kapsamında ikinci öğretim dersi veren hocalarımıza 5 bin TL gibi bir ücret vermeyi planlamaktayız. Öğretim üyelerimiz zaten hak ettikleri parayı alamıyorlar. TÜBİTAK sizlerin daha fazla araştırma içinde yer alması için her türlü teşvik programını hazırlama gayreti gösteriyor. Bu doğrultuda hazırlayacağız projeleri destekleyeceğiz. İktisadi, ilahiyat gibi bir çok sosyal bilimler alanında teşviklerimiz var. Fen bilimleri alanına önem verdiğimiz kadar sosyal bilimlere de önem veren bir kurumuz.” diye konuştu.

Türkiye’nin gelişmeye yönelik attığı somut adımlarla birlikte TÜBİTAK’ında ciddi teşvikler verdiğini kaydeden Demir, “Süreçlerin değişimi, bütçeninde artması bizi yüksek yerlere taşıdı. Çok sayıda araştırmacımız var. Ancak bunların çok azı destek alıyor. Her proje destek alacak diye bir şey de yok. Bu sayıyı artırmamız lazım. 2023 hedefleri doğrultusunda bu rakamlar çok az. Bir istatistiğe göre 300’ü aşkın araştırmacı beyin göçünün tersine Türkiye’ye geldi. Bu bizi sevindiren bir durum. Her zaman kapımız projelere açıktır. Personellerimiz en adil şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Proje yaptıkça bu bir gelenek haline gelecek hem de teşvikler aratacaktır. Artık süreci değil sonucu yürütmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.