Dolar 34,2783
%0.33
Euro 37,5305
%0.02
Altın 2.929,850
%1.4
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KOSKİ'den uyarı: Temizlenmeyen su depoları hasta eder

KOSKİ'den uyarı: Temizlenmeyen su depoları hasta eder

Konya Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, özellikle su deposu kullanılan apartman ve site yöneticilerini su depolarını dezenfekte ettirmeleri konusunda uyardı.     Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 11:23
Konya Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, özellikle su deposu kullanılan apartman ve site yöneticilerini su depolarını dezenfekte ettirmeleri konusunda uyardı.

    Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından temiz ve sağlıklı bir şekilde halkın kullanımına sunulan içme suyu, bazı işyeri, site ve apartmanlarda su depolarında saklanıyor. Yılda en az 2 defa temizliği yapılmayan su depolarının kolera, tifo, sarılık ve hepatit gibi çeşitli bulaşıcı hastalıklara yol açtığını belirten KOSKİ Genel Müdürlüğü, su depolarının KOSKİ Su Depoları Temizleme ve Dezenfekte ekiplerine temizlettirilmesi gerektiğini bildirdi.

    KOSKİ'den yapılan açıklamada, "Yapılan tetkiklerde depoların büyük bir kısmının bakımsız olduğu, içerisinde çamur ve çeşitli maddeler bulunduğu tespit edilmiştir. Su depolarının çamaşır suyu, deterjan, kireç gibi hijyen sağlamayan maddeler kullanılarak sıradan kişilere temizletilmemesi, bunun için KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi yeterli olacaktır." denildi. Açıklamada, KOSKİ ekiplerinin kar hedefi gütmeden su depolarının temizliğini en sağlıklı yöntemlerle yaptığı vurgulandı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.