Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaçak akaryakıtçıların hasta ve öğrenci üzerine şirket oyunu

Kaçak akaryakıtçıların hasta ve öğrenci üzerine şirket oyunu

İZMİR'de, gümrük muhafaza ekiplerinin düzenlediği operasyon, kaçak akaryakıt üreten firmanın son numarasını da ortaya çıkardı. Nusaybin merkezli firmayı, bir yıldır İstanbul'da tedavi gören bir hasta ile sınava hazırlanan öğrencinin üzerine kuran şebekenin, yurt dışından getirdiği tineri karışımlarla akaryakıta çevirdikten sonra piyasaya sürüp haksız kazanç elde ettiği saptandı. Firmaya ait depolarda, 609 bin 529 litre akaryakıt elde edilmesinde kullanılan madde ele geçirildi.

  • Ege Postası
  • 04.01.2013 - 15:49

İZMİR - İzmir ve Aliağa gümrüklerinden yurda sokulan tinerden kaçak akaryakıt elde edildiği ihbarları üzerine İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin kaçakçılara yönelik 4 ay sürdürdüğü çalışma sonrasında operasyon düzenlendi. Baskınlarda, şebekenin kullandığı kaçakçılık yöntemleri de tek tek deşifre edildi.

HASTA VE ÖĞRENCİ ADINA FİRMA KURULMUŞ

Gümrük muhafaza ekipleri, şebekenin ilk olarak Nusaybin merkezli firmayı, bir yıldır İstanbul'da tedavi gören bir hasta ile sınava hazırlanan öğrencinin üzerine kurduğu belirlendi. Ardından da bu firma üzerinden yurt dışından akaryakıt üretiminde de kullanılabilecek kimyasal maddeleri ithal ettikleri saptandı. Şebeke elemanlarının bu maddeleri Nusaybin yerine, başka illere götürerek akaryakıt elde ettikleri belirlendi. Ayrıca ithal edilen kimyasal malzemelerin satıldığı bildirilen firmaların ise, yaklaşık bir yıldır kapalı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca kapasitesinin 4 katı üretim yapan firmanın, elektrik üretiminin ise çok düşük oranlarda kaldığı belirlendi. 

609 BİN 529 LİTRE TİNER ELE GEÇİRİLDİ

Şebeye yönelik düzenlenen operasyonda, İzmir ve Aliağa ilçesindeki depolarda akaryakıt imalinde de kullanılabilecek tiner türü toplam 609 bin 529 litre kimyasal madde ele geçirildi. Ayrıca şebekenin 12 elemanı hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.