Dolar 33,9679
%0.22
Euro 37,6173
%0.04
Altın 2.813,700
%0.14
Bist-100 9.685,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın telefon dolandırıcısı tutuklandı

Kadın telefon dolandırıcısı tutuklandı

İzmir'de, vatandaşları telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılığı şekebesinin üyelerinden olan ve kentte üç kişinin toplam 50 bin lira parasını dolandıran 60 yaşındaki A.B. dördüncü girişiminde suçüstü yakalanıp, tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 07.07.2016 - 12:51

Bir süre önce polisi arayan 46 yaşındaki T.B., kendisini cep telefonundan arayıp başkomiser olarak olarak tanıtan bir kişinin, kimlik bilgilerinin kuyumcu soygununda kullanıldığını yalanıyla, dolandırmak istediğini bildirdi. Bunun üzerine İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. T.B.'den inanmış gibi davranarak, dolandırıcıların istediklerini yapması istendi. Polis önlem alırken, T.B. de kendisini yönlendiren dolandırıcıların isteği doğrultusunda, içerisinde para ve altın bulunduğu süsü verilen poşeti, söylenen yere götürdü. T.B.'nin yanına gelen bir kadın, poşeti alarak uzaklaştığı sırada, polis ekipleri tarafından yakalandı. Adının A.B. olduğu anlaşılan kadın, 'İletişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık' suçundan gözaltına alındı. Soruşturmanın derinleştirilmesiyle A.B.'nin, geçen 13 Mayıs'ta 45 yaşındaki A.Ü.P.'nin 20 bin TL, 25 Mayıs'ta 46 yaşındaki P.A.'nın 10 bin TL ve 31 Mayıs'ta da 58 yaşındaki S.E.'nin 20 bin TL parasını dolandıran kişi olduğu belirlendi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen A.B. tutuklandı.

Urla'da hırsızlığa 3 tutuklama

Öte yandan İzmir'in Urla İlçesi'nde, polis tarafından durdurulan bir araçta çaldıkları eşyalarla birlikte yakalanan 3 kişi tutuklandı.

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gece saatlerinde Nur Dikmen Caddesi'nde yaptıkları kontroller sırasında, şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araçta bir televizyonun bulunduğunun görülmesi üzerine, hırsızlık yaptıklarından şüphelenilen Ö.K. (34), Ö.A. (33) ve M.Z.H. (20) gözaltına alındı. Araçta yapılan detaylı aramada, televizyonun dışında, 22 şişe alkollü içki, gıda maddeleri, çok sayıda kol saati, altın ve gümüş takılar ele geçirildi. Yapılan araştırmada, araçta bulunan eşya ve gıda maddelerinin N.Ç.'nin (38) evinden çalındığı belirlendi. Ayrıca zanlıların M.T.'nin (20) evinden de buzdolabı ve çamaşır makinesini çaldıkları ve C.B.'ye (32) sattıkları, yine çaldıkları 2 halı ve 1 televizyonu da M.K.'ye (23) sattıkları, hırsızlık olaylarını da kiralık araçla yaptıkları ortaya çıktı.

Hırsızlık malı satın almaktan haklarında yasal işlem yapılan C.B. ve M.K., Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Araçta yakalanan Ö.K., Ö.A. ve M.Z.H. ise sevkedildikleri adliyede "Evden hırsızlık, konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar verme" suçlarından tutuklandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.