Dolar 34,1958
%0.04
Euro 37,9243
%-0.45
Altın 2.916,320
%0.71
Bist-100 9.591,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın ve çocuk dostu Başkan “Sağol”

Kadın ve çocuk dostu Başkan “Sağol”

Menemen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sevda Çamlı, Menemen Belediyesi’nin katkılarıyla kurdukları Mahalle Yuvası’nın açılış töreninde; Menemen’de kadınların sosyal ve ekonomik gelişimine sağladığı katkılar ve çocuklarımızın eğitimine yönelik hizmetlerinden dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e çiçek sunarak teşekkürlerini iletti.

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 13:21
İZMİR-Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayattaki gücünü artırmayı hedefleyen Menemen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin hizmete açtığı Mahalle Yuvası’nın 100 çocuğa anaokulu eğitimi sunacağını ve 60 öğrenciyle hizmete başladıklarını açıklayan Kooperatif Başkanı Sevda Çamlı; “Yeni faaliyete geçmemize rağmen çok yoğun talep gördük. Belediye Başkanımızın arkamızda olduğunu bilmek bizlere büyük güven veriyor. Burada 100 çocuğumuza eğitim sağladığımızda, Mahalle Yuvamızın ikinci şubesini Menemen merkezde açmayı hedefliyoruz” dedi. Çamlı konuşmasının sonunda, Kadın ve Çocuk Dostu Başkan Tahir Şahin’e çiçek sunarak, hem Kadın Kooperatifinin kurulması hem de Mahalle Yuvası’nın hizmete açılmasına katkılarından dolayı Başkan Tahir Şahin’e teşekkür etti.

Başkan Şahin; “1500 bayana meslek edindirdik”
1999’dan buyan büyük bir gurur ve onurla Menemen’e hizmet ettiğini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza ve onları yetiştiren annelere katkıda bulunmaktan büyük mutluk duyduğunu söyleyerek; “ 2008’den buyana devam eden Mesleki Eğitim Kurslarımızda yaklaşık 1200 bayan eğitim görmüş. Halk Eğitim Merkezimiz ile koordineli çalışmalarımızı da düşünürsek, Menemen’de yaklaşık 1500 bayanımıza meslek edindirmiş bulunuyoruz. Bunun hem kadınlarımızı üretime dahil etmemiz, hem de kadınlarımızın sosyalleşmesi anlamında çok büyük bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Menemen’e 5 yılda 15 bin üniversite öğrencisi gelecek”
2009’da Büyükşehir Yasası ile birlikte kapanan beldelerden biri olan Ulukent’te gerçekleştirilen açılışta, Beldelerin kapanması ile birlikte 365 km2 yüz ölçüme sahip bir ilçeye hizmet etmeye çalıştıklarını hatırlatan Başkan Tahir Şahin; “Büyükşehir Yasası ile birlikte önemli kaynaklarımız ve yetkilerimiz Büyükşehir Belediyesi’ne geçse de, hep birlikte ilçemize önemli hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz. Özellikle eğitim alanında önemli hamleler gerçekleştiriyoruz. Kapatılan Beldelerdeki hizmet binalarımızı eğitim yuvası haline dönüştürüyoruz. Koyundere Şube binasını Ege Üniversitesi’ne tahsis ederek, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu ‘Seramik, Cam ve Çinicilik Programı’nı ilçemize kazandırdık. Türk Hava Kurumu Vakfı’nın kurduğu ‘Uzay ve Havacılık Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulu’nu kısa bir süre sonra hizmete açacağız. Seyrek Belediye hizmet binamızı Gediz Üniversitesi hazırlık okulu olarak kullanacak ve burada 600 öğrenci eğitim görecek. THK Uzay ve Havacılık Üniversitesi’ne bağlı Kolej, Yüksek Okul ve Fakülteler ile Şifa Üniversitesi’nin tıp alanında hizmet veren batı kampusu, 3-5 yıl içerisinde Menemen Devlet Hastanesi’nin Manisa’ya bakan yönünde 360 dönüm arazi üzerinde kurulduğunda, sadece burada 10 bin üniversite öğrencisi eğitim görecek. Tüm bu yatırımlar sonucunda, önümüzdeki 5 yılda Menemen’de 15 bin üniversiteli gencimizin kol gezdiğini hep birlikte göreceğiz. Bunun ilçemize ekonomik, sosyal ve kültürel yönden büyük katkıları olacağını düşünüyorum” dedi.

“Menemen Belediye Dershanesi devam edecek”
Hükümetin, dershanelerin kapatılmasına yönelik girişimlerini de değerlendiren Belediye Başkanı Tahir Şahin; bu yıl 1100 öğrenciye ücretsiz eğitim sunan Menemen Belediye Dershanesi’nin Menemenli gençlere hizmet etmeyi sürdüreceğini müjdeleyerek; “Hükümet her ne kadar dershaneleri kaldırıyoruz dese de, bizim dershanemizi kimse kaldıramayacak. Onun da yolunu bulduk, Menemen Gençlik Eğitim Merkezi adı altında yine her yıl 1000’den fazla gencimize bir kuruş ücret almadan eğitim hizmeti vermeye devam edeceğiz. Bunu hem geleceğin doktorlarını, mimarlarını, mühendislerini yaratmak için hem de sosyal bireyler yetiştirebilmek adına sürdüreceğiz. Çünkü birlik ve beraberliğimizi koruyabilmemiz için, sosyal bireyler yetiştirmemiz şart. Bizler birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, bu ülke asla parçalanmayacak, bu bayrak asla gönderden inmeyecek, bu ezan asla minarelerden susturulamayacaktır” dedi ve konuşmasını Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü ile bitirdi.

Çocukların hazırladıkları dans gösterileriyle renklenen törenin ardından; CHP İlçe Başkanı Hürol Kazım Taklak, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kooperatifi Başkan ve Yöneticileriyle birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Tahir Şahin, çocuklara oyuncak şeklinde hazırlanan balonları hediye etti. Gün boyu çocuklar, palyaço ve illüzyon gösterileri ile eğlendi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.