Dolar 34,1770
%-0.06
Euro 37,7973
%-0.08
Altın 2.908,210
%-0.53
Bist-100 9.081,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar mahallelerinde meslek sahibi oluyor

Kadınlar mahallelerinde meslek sahibi oluyor

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile bayanlara yönelik düzenlediği meslek edindirme kursları büyük ilgi görüyor. Haftanın 3 günü düzenlenen kurslara katılan ev hanımları, giyimden ev mefruşatına, iğne oyasından...

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 17:26
Bursa Osmangazi Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile bayanlara yönelik düzenlediği meslek edindirme kursları büyük ilgi görüyor. Haftanın 3 günü düzenlenen kurslara katılan ev hanımları, giyimden ev mefruşatına, iğne oyasından el sanatlarına kadar pek çok değişik branşlarda ücretsiz olarak eğitimlerden yararlanabiliyor.

Bursa’nın, nüfus bakımından en kalabalık mahallelerinin başında gelen Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, meydandaki hizmet binasında düzenlenen kurslarla meslek sahibi oluyor. Osmangazi Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen, 16 yaş ve üzeri bayanların katılabildiği kurslar, haftada 3 gün gerçekleştiriliyor. Kurslara katılarak başarılı olanlara, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen sertifikalar verilirken, bayanların, sertifika alabilmek için dikkat etmeleri gereken en önemli kural ise devamlılığı sağlamaları. Yaklaşık 8 ay süren eğitim süresince, 4’te bir oranında devamsızlık yapan kursiyerler sertifika alamıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kursa katılan bayanların çalışmalarını inceleyip, öğretmenlerden bilgi aldı. Meslek edindirme kurslarına, 4 yılda 17 bin 325 kişinin katıldığını, bunlardan 567’sinin iş sahibi olduğunu ifade eden Dündar, “Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz kurslarımıza katılan vatandaşlarımız, kurslarımızdan ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Dil kursları, boya, resim, el sanatı, keman, gitar, giyim, bilişim teknolojileri gibi 40’a yakın farklı branşta kurslar düzenliyoruz. Bağlarbaşı Meydanı'nda inşa ettiğimiz hizmet binamızda düzenlediğimiz giyim, ev mefruşatı, iğne oyası ve el sanatları kurslarımıza da 90 civarında ev hanımı katılıyor. Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen bayanlarımız, burada aldıkları eğitim ve sertifika ile gerek kendi atölyelerini kurarak, gerekse firmalarda iş bularak aile bütçelerine katkı sağlıyor.” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.