Dolar 34,1881
%-0.1
Euro 37,5340
%0.16
Altın 2.890,560
%0.73
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kahire’deki olayların ilk görüntüleri

Kahire’deki olayların ilk görüntüleri

Mısır’ın başkenti Kahire’de bugün askerlerin devrik lider Muhammed Mursi’yi destekleyen göstericilere ateş etmesi ile yaşanan olayın ilk görüntüleri yayınlandı. Göstericiler tarafından internete yüklenen görüntülerde Mursi taraftarlarının...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 13:06
Mısır’ın başkenti Kahire’de bugün askerlerin devrik lider Muhammed Mursi’yi destekleyen göstericilere ateş etmesi ile yaşanan olayın ilk görüntüleri yayınlandı.

Göstericiler tarafından internete yüklenen görüntülerde Mursi taraftarlarının toplandığı Raba El Adaviye meydanındaki kalabalık görünüyor. Görüntülerde kalabalığı yararak gelen ambulans ve araçlar yer alıyor. Ayrıca yaralıların taşınması da görülüyor.

Bir başka görüntüde ise askerler ve göstericiler yer alırken, silah sesleri duyuluyor. Askerlerin ateş etmesi ve yaralanan göstericiler yer alıyor görüntülerde.

Kahire’de askerlerin devrik lider Muhammed Mursi taraftarlarına ateş açtığı bildirildi. Olay, Mursi’nin tutulduğu askeri binanın önünde yaşandı.

Mısır devlet televizyonu, olaylarda 42 kişini öldüğü ve 322 kişinin de yaralandığını aktardı. Televizyonun haberine göre, olay Cumhuriyet Muhafızları binasına yapılan saldırı sonucu yaşandı.

Bu arada Müslüman Kardeşler ise olayın sabah namazı sırasında askerlerin dua eden göstericilere ateş etmesi sonucu yaşandığını aktarıyor.

Öte yandan Müslüman Kardeşler, Kahire’de göstericilere ateş edilmesi sonucu yaşanan olayda ölü sayısını 53 olduğunu açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.