Dolar 34,2591
%0.27
Euro 37,4902
%-0.09
Altın 2.896,550
%0.25
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lisansı iptal edilen Roj TV, karara itiraz edecek

Lisansı iptal edilen Roj TV, karara itiraz edecek

Danimarka Bölge Yüksek Mahkemesi tarafından önceki hafta verilen kararla ellerindeki bütün yayın lisansları iptal edilen ve tazminat cezasına çarptırılan Roj TV ve Mezopotamya Yayıncılık, karara itiraz edeceklerini açıkladı. Konuyla ilgili...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 12:50
Danimarka Bölge Yüksek Mahkemesi tarafından önceki hafta verilen kararla ellerindeki bütün yayın lisansları iptal edilen ve tazminat cezasına çarptırılan Roj TV ve Mezopotamya Yayıncılık, karara itiraz edeceklerini açıkladı. Konuyla ilgili olarak Danimarka medyasına bir açıklama yapan Roj TV Genel Müdürü İmdat Yılmaz, önce Danimarka’daki en yüksek dereceli mahkeme olan Yargıtay’a (Højesteret) gideceklerini, oradan bekledikleri karar çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Mahkemenin, Roj TV ve Mezopotamya Yayıncılık hakkında verdiği kararın politik motivasyonlarla alındığını iddia eden İmdat Yılmaz, ‘‘Dünyanın birçok ülkesinde engellenen Kürtlerin temel ifade özgürlüğü hakkı şimdi de Danimarka’da engelleniyor.’’ dedi.

Danimarka kanunlarına göre Roj TV ve Mezopotamya Yayıncılık tarafından yapılan itirazın kabul edilebilmesi için öncelikle haklarında verilen tazminat cezasının ödenmesi gerekiyor. Danimarka Bölge Yüksek Mahkemesi her iki kuruma ayrı ayrı 5,2 milyon Danimarka kronu (700 bin Euro) tazminat cezası vermişti. Mahkeme ayrıca Roj TV ve Mezopotamya Yayıncılık firmalarının ellerinde bulunan bütün yayın lisanslarının iptal edilmesine karar vermişti. Söz konusu kararla birlikte Roj TV’ye alternatif olarak kurulan Nuce TV ve MMC TV’nin de yayın lisansları iptal edilmişti.

2004 yılından bu yana Danimarka’dan aldığı lisansla yayın yapan Roj TV, Kopenhag Şehir Mahkemesi tarafından 2012 yılı Ocak ayında verilen kararla terör propagandası yapmaktan suçlu bulunmuş ve tazminat cezasına çarptırılmıştı. Roj TV yönetimi bu kararı beğenmemiş, Bölge Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak kararı temyize götürmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.