Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kanuni Üniversitesi’nin kuruluş tasarısı TBMM Komisyonu’nda kabul edildi

Kanuni Üniversitesi’nin kuruluş tasarısı TBMM Komisyonu’nda kabul edildi

Adana’nın ilk özel vakıf üniversitesi olan Kanuni Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilgili yasa tasarısı TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi. Karar TBMM Genel Kurulu’ndan geçtikten sonra Resmi Gazete’de...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 14:01
Adana’nın ilk özel vakıf üniversitesi olan Kanuni Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilgili yasa tasarısı TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi. Karar TBMM Genel Kurulu’ndan geçtikten sonra Resmi Gazete’de yayınlanıp kesinleşecek.

Türkiye’de yeni vakıf üniversiteleri kurulmasını içeren Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’ndaki değişiklik teklifi bir süre önce TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu. Yasa tasarısı kapsamında Adana’da kurulması planlanan ‘Kanuni’ başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Konya ve Gaziantep’te birer vakıf üniversitesi kurulacak.

Yasal prosedürün tamamlanmasının ardından Kanuni Üniversitesi’nin fiziki yapılaşması da hızlandırılacak. Kanuni Üniversitesi Mütevelli Heyeti, fakülte binalarının bir yıl içinde tamamlandıktan sonra 2014–2015 eğitim döneminde öğrenci alımına başlanmasını planlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.