Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Kapatınca, eşitsizliği de bitiriyor musun'”

“Kapatınca, eşitsizliği de bitiriyor musun'”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yanıtlanması için TBMM Başkanlığı’na “dershaneler” ile ilgili bir soru önergesi verdi.

  • Ege Postası
  • 30.11.2012 - 12:18
ANKARA- CHP Moroğlu, Bakan Dinçer’e “Lise eğitimi üniversite sınavına hazırlanan gençlere yeterli altyapıyı sağlıyorsa ve dershaneler gereksizse; neden Bakanlık 50 bin öğrenciye internet üzerinden üniversite hazırlık hizmeti vermeyi planlamaktadır. 12. Sınıf öğrencilerine yönelik internet üzerinden verilecek YGS ve LYS’ye yönelik ileri derece matematik ve fizik dersleri bir dershane ya da kurs hizmeti değil midir'”  diye sordu.

 CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2013 yılında dershanelerin kapatılacağını, gereken koşulları taşıyan dershanelerin de özel okula dönüştürülmesi için hazırlıkların başlatılacağını açıkladığını hatırlattı. Moroğlu, dershanelerde ekmeğini çıkaran öğretmenlerin sayısından özel okula dönüştürülebilecek özellik ve birikime sahip dershanelerin ne kadar olduğuna bir dizi soru sordu.

 “İnternetten üniversite hazırlığı, kurs değil mi'”

 CHP Milletvekili Moroğlu, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Türkiye genelinde kaç özel dershane bulunmaktadı? Türkiye genelindeki dershanelerde istihdam edilen öğretmen sayısı kaçtı? Dershanelerde formasyon sahibi olmaksızın çalışan öğretmen sayısı kaçtı? Mevcut dershanelerin kaçı özel okula dönüştürülebilecek fiziki alt yapıya ve bu dönüşümü sağlayabilecek maddi birikime sahipti? Tüm okullarda eşit eğitim verilmekte midi? Dershaneleri okullar arasındaki eşitsizliği gideren bir unsur olmaktan çıkarmanın yolu dershaneleri kapatmak mıdı? Özel okula dönüşecek dershanelere teşvik ve vergi indirimi gibi kolaylıklar düşünülmekte midi? Eğer lise eğitimi, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yeterli altyapıyı sağlıyorsa ve dershaneler gereksizse, neden Bakanlık 50 bin öğrenciye internet üzerinden üniversiteye hazırlık hizmeti vermeyi planlamaktadır. 12. Sınıf öğrencilerine yönelik internet üzerinden verilecek YGS ve LYS’ye yönelik ileri derece matematik ve fizik dersleri bir dershane ya da kurs hizmeti değil midir'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.