Dolar 34,1977
%0.1
Euro 38,0472
%-0.31
Altın 2.891,500
%-0.98
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ: Görevimi yaptım

Karabağ: Görevimi yaptım

Olaylı meclis toplantısının yankıları sürerken Aslan ve Boztepe’nin meclisin huzurunu bozduğunu öne süren Karabağ "Kayıtlar ortada. Ben görevimi yaptım. Oraya meclis üyeleği yapmaya değil, kavgaya geliyorlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.12.2012 - 09:36
 İZMİR -Bayraklı Belediye Meclisi’nde, Belediye Başkanı Hasan Karabağ tarafından dışarı atılan AK Partili meclis Üyeleri Hüsnü Boztepe ve Ali Aslan, Karabağ’ı Kaymakamlığa şikayet etti. AK Parti grubu, konuyu yargıya ve içişleri Bakanlığı’na taşıma kararı aldı. Aslan ve Boztepe’nin meclisin huzurunu bozduğunu öne süren Karabağ ise, “Kayıtlar ortada. Ben görevimi yaptım. Oraya meclis üyeleği yapmaya değil, kavgaya geliyorlar” dedi.
Önceki gün Bayraklı Belediye Meclisi’nde CHP Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile AK Parti meclis üyeleri arasında yaşanan tartışma, hız kesmeden devam ediyor. Başkan Karabağ’ın yetkisini aşarak kendilerini özel güvenlik görevlileri tarafından dışarı attığını vurgulayan AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Aslan, Karabağ’ı Kaymakamlığa şikayet ettiklerini söyledi.

İDARİ MAHKEMESİNE DAVA AÇACAĞIZ

Aslan, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını belirterek, “İdari Mahkemesi’ne gitmeye hazırlanıyoruz. Görevi kötüye kullanma var. Ayrıca içişleri Bakanlığı’na şikayette bulunacağız. Yasal yollarla hakkımızı arayacağız. Keyfi bir uygulama var. Görevi kötüye kullanma var. Onun hesabını soracağız” dedi. AK Parti Bayraklı ilçe Başkanı Erdal Seyitler ise, “İdari Mahkemesi’ne gitmeyi planlıyoruz. Toplantının iptalini isteyeceğiz. Çünkü meclis üyelerimiz toplantıya alınmadı. Kapılar tutuldu. Sadece bir arkadaşımız kapıyı iterek içeri girmeyi başardı. Böyle bir şey olmaz” dedi.

MECLİSİN DÜZENİNİ BOZUYORLAR
AK Partili bazı meclis üyelerinin meclisin düzenini bozduğunu öne süren Karabağ ise, yaptığı uygulamanın arkısında durdu. Karabağ, “Meclis içtüzüğünün 12. maddesi açık. Oraya baksınlar. ‘Belediye meclis başkanı meclisin gündemi ile ilgili olmayan konularla ilgili konuşan, meclisin düzenini bozan meclis üyesini uyarır, uyarısı dikkate alınmazsa o kişiler görevliler tarafından çıkarılır’ diyor. Boztepe’ye, ‘sus’ diyorum, susmuyor. ‘otur’ diyorum, oturmuyor. Ali Aslan, mikrofonu yere atıp, kırdı. Kfama atacağını zannettim. Meclise kavgaya geliyorlar, meclis üyeliği yapmıyorlar. Bayraklı kamuoyu en doğru değerlendirmeyi yapıyor. Yaşananlar, meclis üyelerinin yapısından kaynaklanıyor. İlçemiz böyle olaylarla anılmasın. Halkımız hizmetlerden memnun. Ben meclisin huzurunu bozanları dışarı çıkarmakla görevliyim. Onları çaycı ya da ofis çalışanları ile çıkartacak halim yok” dedi.

10 YILLIK DEVLET MEMURU
Damadının belediyede çalışması ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Başkan Karabağ, “AK Partili Hüsnü Boztepe’nin yeğeni bizim belediyemizde çalışıyor. Aynı şekilde başka bir yeğeni düne kadar bizdeydi. Kendi isteği ile ayrıldı. Damadım 10 yıllık devlet memuru. Astsubay. Damadın yaşamaya hakkı yok m? Birçok uzmançavuşu belediyeye aldım. Diğer belediyelerde de aynı uygulama var” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.