Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ: ''Hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz''

Karabağ: ''Hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz''

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, göreve geldiğinden itibaren uygulamaya başladığı semt merkezleri projesi kapsamında her mahalleye bir merkez açarak, Bayraklı Belediyesi hizmetlerini vatandaşların ayağına getirdiklerini, böylece hizmetlerin daha hızlı ve sağlıklı işlediğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 24.12.2012 - 13:19

İZMİR -  Semt merkezlerinde ayrıca çeşitli kurslar verildiğini ve özellikle bayanlara yönelik birçok aktivitenin de yer aldığını anlatan başkan Karabağ, “Bayraklı’daki 23 mahallemizin tamamında bir semt merkezimiz var ve bir yılda yaklaşık 85 bin kişi ziyaret etti. Amacımız ilçemizdeki tüm işleri daha hızlı ve sağlıklı yaparak, vatandaşların işlerini kolaylaştırmak” dedi.Semt merkezleri temsilcileriyle Dünya Barış Anıtı’nda bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 2012 yılında yaklaşık 85 bin kişinin müracaat ettiği Bayraklı’daki 23 semt merkezinin önemine değindi. Başkan Karabağ, "Semt Merkezleri belediyemizin önemli projelerinden biri. Semt merkezlerine başvuranların yüzde 90'ı bayan. Başvuranlar bayanların daha rahat hareket etmeleri için merkezlere kızlarımızı görevlendirdik. Buralarda çalışan görevli kızlarımız vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor. Bu merkezlerde diş hekimlerimiz, doktorlarımız ve psikologumuz periyodik olarak vatandaşa hizmet veriyor. Belediyenin açtığı kurslara kayıtlar buralarda yapılıyor. Yardıma ihtiyacı olan ailelerin tespiti ve yapılacak yardımlar da yine bu merkezlerden yapılıyor. Belediyenin aktiviteleri, projeleri, etkinlikleri hakkında bilgiler veriliyor. Ayrıca belediye ile ilgili şikayet, istek ve önerileri de yine bu merkezlerde alıyoruz" diye konuştu.



“Her mahallede belediye”

Başkan Karabağ, "Semt evleri projemiz başarılı şekilde yürüyor. Bu proje ile birlikte her mahalleye belediye gelmiş oldu. Belediye binamızın mahallelerimize gelmiş olmasını sevinçle karşılıyorum. Çünkü buralarda özellikle bayanlar için dikiş, nakıştan, boyama ve resim kurslarına kadar birçok eğitim programı da gerçekleştiriliyor. Bu kurslardan yararlanan hanımların bazıları ürettikleri el emeklerini de kendilerine özel açılan satış yerlerinde satarak, ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Bunlar sevindirici konular. Herkese hayırlı uğurlu olsun" diye kaydetti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.