Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye personeline ‘ilkyardım dersi’

Belediye personeline ‘ilkyardım dersi’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde görevli uzmanlar, Gaziemir Belediyesi çalışanlarına, ‘İlkyardım ve ilkyardımın günlük yaşantıdaki önemi’ hakkında seminer verdi

  • Ege Postası
  • 24.12.2012 - 10:33
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesinin işbirliği ile Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı Birimi Eğitim Çalışmaları Topluluğu çalışanları tarafından Gaziemir Belediyesi çalışanlarına ev kazaları ve ilkyardım konulu eğitim verildi. Belediye çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde, ilkyardım, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler anlatıldı. Seminerde konuşan Dr. Hüseyin Çetinel, ilkyardımın günlük yaşantımızda hayati bir önem taşıdığını vurguladı. Çetinel, insanları ilkyardım konusunda bilinçlendirerek kaza ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan ilkyardımın daha bilinçli ve kaliteli şekilde yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Zamanında ve doğru şekilde yapılan ilkyardımın hayat kurtardığına ve kalıcı sakatlıkların önüne geçildiğine değinen Dr. Çetinel yanlış uygulamaların ise kalıcı sakatlıklara, hatta ölümlere yol açabileceği konusunda katılımcıları uyardı.

Katılımcılarında katılımıyla interaktif ortamda gerçekleşen seminer, katılımcılara katılım belgesinin verilmesiyle son buldu.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.