Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ: ''Temizlikte öncüyüz''

Karabağ: ''Temizlikte öncüyüz''

Ulusal bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayın programında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı’nın temizlikte öncü olduğunu belirterek, sokak temizliklerinin kadınlara emanet edildiğini söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşları bir kez daha ev veya arsalarını satmamaları konusunda uyaran Karabağ, Bayraklı’da dönüşümün önümüzdeki yıl bu dönemlerde başlayacağını yineledi.

  • Ege Postası
  • 26.12.2012 - 11:12

İZMİR - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Haber Türk ekranında canlı yayınlanan Şehrin Sesleri programına katıldı. Sami Altınkaya’nın sunuculuğunu üstlendiği programın diğer konukları ise CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile gitarist Murat Usanmaz oldu. Bayraklı'nın büyük bölümünün gecekondu olduğuna değinen ve bu anlamda Bayraklı’da işlerin kolay olmadığını vurgulayan Başkan Karabağ, “Temizliğe verdiğimiz önem ile Bayraklı'nın temizliğini hanımlara teslim ettik. Onlar da verilen görevi en iyi şekilde yapıyor. Kadınlara büyük önem veriyoruz. Eğitimden sağlığa sosyal hayattan ticari hayata kadınlara sahip çıkıyoruz. Türkiye'de ilk olarak bizim başlattığımız en temiz sokak yarışması düzenleyerek, ödüller dağıtıyor ve müzik eşliğinde güzel bir gün geçiriyoruz” diye kaydetti.

Gençlik Merkezleri

Verilen eğitimlerle üniversitelerde istedikleri bölümleri kazanıp okuyan öğrencilerin daha sonra kendisine gelip teşekkür ettiğini dile getiren ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Karabağ, “Bence bir insana yön vermek ve başarıya ulaşmasını sağlamak bin park yapmaktan daha önemlidir. Biz çocukların önünü açmalıyız. Yoksa karşımıza suçlu olarak çıkabilirler. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz gençlik merkezleri projesini faydalı buluyor ve artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Gençler bizim geleceğimiz” dedi.

Yerinden kentsel dönüşüm

60 hektarlık alanda Bayraklı'da kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını ve ilk kazmanın önümüzdeki yıl Haziran ayında vurulacağını duyuran Karabağ, “Biz bir eli yağda bir eli bağda olan ailelerin çocukları değiliz. Gecekonduda doğup büyüdüm. İlk kazmayı da kendi yaşadığım eve vurduk. Sosyal belediyecilik anlayışı ile ayrımcılık yapmadan vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Orada yaşayan vatandaşlar mevcut evlerinin değeri kadar hak sahibi olacak. Onlardan evlerini ve arsalarını satmamalarını istiyoruz. Bayraklı İzmir’in ilk doğduğu nokta. Gelecekte Türkiye'nin ve dünyanın konuştuğu bir ilçe olacak” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.