Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'dan yeni yıl yemeği

Karşıyaka'dan yeni yıl yemeği

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak 'kent protokolü yeni yıl yemeği'ne ev sahipliği yaptı.9 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları halkın, meclisin ve Kent Konseyi’nin denetimine açık tuttuklarını ve saydamlıktan ödün vermediklerini belirten Başkan Durak, 2013 yılında hangi projelere imza atacaklarını anlattı. Gecede meclis üyesi Ahmet Diker zeybek oyunu ile büyük alkış aldı. Kaymakam Mehmet Emin Avcı da türkülere eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 25.12.2012 - 21:45
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak  'kent protokolü yeni yıl yemeği'ne ev sahipliği yaptı. Atakent’te 2 Kasım’da görkemli bir törenle açılışı yapılan Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda bulunan Gondol Restoran’da gerçekleşen yemeğe Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, DSP İlçe Başkanı Vacip Güngör, MHP İlçe Başkanı Turan Satılmış,CHP Karşıyaka İlçe  Başkanvekili Cem Doğan, Karşıyaka Muhtarlar Birliği Başkanı Fuat Pusat, il ve belediye meclis üyeleri , STK temsilcileri, basın kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda muhtar katıldı.

MÜZİK ZİYAFETİ
Karşıyaka Belediye Orkestrası'nın müzik ziyafeti ile başlayan gece de Karşıyaka Belediyesi’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği hizmetlerin yer aldığı slayt gösterisi izletildi. Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a çiçek takdim etti.Karşıyaka Devlet Konservatuarı sanatçılarından Vildan Turan söylediği türkülerle, belediyenin Türk Sanat Müziği Koro Şefi Seher Önal ise söylediği şarkılarla geceye renk kattı. Karşıyaka İlçe Kaymakamı Mehmet Emin
 Avcı türkülere eşlik ederken, CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ahmet Diker'in Zeybek oyunu büyük alkış aldı. Gecenin sonunda halay çekilirken yeni yıl pastasını Başkan Durak ve Kaymakam Avcı birlikte kesti. 



AVCI: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRELİM


Karşıyaka İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, “ bütün iyi günleri beraber paylaşmak için buradayız. 2012 yılını iyi geçirdik sayılır. Dostlarla geçen günler çabuk geçiyor. 2013 inşallah mesut bahtiyar sağlık içinde geçer. Herşey Karşıyakalının istediği gibi olsun. Birlik ve beraberliğimizi ülkemizin her tarafında pekiştirerek Ulu Önder'in söylediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için emeğimizi bileğimizi koyarak 2013’ü iyi geçirelim” dedi.



DURAK: 9 YILDA 300’E YAKIN PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise 2012 yılında ilçenin tüm dinamiklerinin güç birliği yaparak sorunların çözümünde rol aldığını belirtti ve, “ Karşıyaka’nın çok ciddi sorunları var. Kentin yöneticileri olarak çözüm yaratma noktasında,kent yöneticilerinin göstermiş olduğu ortak çaba takdire şayandır. Ve Karşıyaka’ya yakışan da budur” dedi.

Karşıyaka’nın her platformda farklılığını ortaya koyan bir kent olduğunun altını çizen Başkan Durak, “ Toplumsal sorgulama kültürüne sahip bu kentin dokusuyla da farklılığını ortaya koyabilmesi gerekir. Atatürkçü kimliğine yakışır, çağdaş, sağlıklı ve güvenli bir kent; Karşıyaka için çizilebilecek yegane vizyondur.İşte bu bilinçle; 9 yıldır Karşıyaka’yı “yeniliyoruz”. Yılların ihmal edilmişliğiyle makus talihine boyun eğmek zorunda bırakılmış İzmir’in karşı-yakasını yaşayan bir kente dönüştürürken “Önce İnsan” söylemimizden hiç vazgeçmedik. “Yaşam’dan Alacaklı Son Yüz Gülene dek Çalışacağız” demiştik, öyle de yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Tüm mülki idare temsilcileriyle, başta Kaymakamımız olmak üzere, birlikte hizmet ürettik. Amacımız bu değildi, ama hizmet aşkımızla belki de bir rekora imza attık. 9 yılda 300’e yakın projeyi hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.



“SAYDAMLIKTAN ÖDÜN VERMEDİK”

9 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları halkın, meclisin ve Kent Konseyi’nin denetimine açık tuttuklarını ve saydamlıktan ödün vermediklerini belirten Durak, " Kamu kaynaklarının boşa harcanmasını engelledik. Hem sorunları çözmede hem de vatandaşlarımızı bilgilendirmede özel bir köprü oluşturduk. Hesap verebilirlik ve açıklık ilkelerinin gereği olarak Belediyemizle hemşehrilerimiz arasındaki iletişim kanallarını sürekli açık tuttuk. Sivil toplum kuruluşları ile her zaman ilişkide olduk” dedi.

2013'TE KARŞIYAKA'YI NELER BEKLİYOR
Bugüne kadar gerçekleşen tüm çalışmalarda “Önce İnsan” dediklerini belirten Durak, 2013 yılına da hazır olduklarını ve yatırım şampiyonu unvanlarını yeni yılda koruyacaklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi, “2013 bütçemizin yüzde 30’unu yatırıma ayırdık. Hali hazırda devam eden 9 büyük projemizi 2013’ün ilk yarısında hizmete sokacağız. Önümüzdeki yıl açılışını yapacağımız projeler arasında, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, eski lunapark alanı üzerinde yapımı tüm hızıyla devam eden Sosyal Yaşam Alanı, Çarşı Tiyatro, Doğal Afet Uygulamalı Eğitim Merkezi, Karşıyaka’nın hafızasını tek bir çatı altında toplayacağımız Arşiv Binası, Temizlik İşleri Tesisi, açılı kapanır çatısıyla 24 ay hizmet verecek şekilde yenilenen Bostanlı Açık Hava Tiyatrosu, Bahçelievler Balık Satış Merkezi ile Kurban ve Adak Satış Yeri bulunuyor.Temelini atmaya hazırlandığımız 30’un üzerindeki projenin belli başlıları ise, Sosyal Yaşam Merkezi, Yamanlar Sağlıklı Yaşam Merkezi, Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, 750 kişilik Konser Salonu, Milli Mücadele Müzesi ve Parkı, Zübeyde Hanım Mahallesi meydan düzenlemesi, Zübeyde Hanım ve Mustafa Kemal Mahallelerine yapacağımız kapalı pazaryerleridir.Karşıyaka’yı geleceğe hazırlıyoruz. Attığımız her temelde, çaktığımız her çivide bu kentin geleceğinin izleri var. Hedefimiz, Cumhuriyet’in 100. Yılına yakışır bir Karşıyaka yaratmaktır.
Karşıyaka için ortaya koyduğumuz vizyona destek veren, hizmet etme çabamıza işbirlikleriyle katkı koyan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.
Ve inanıyorum ki; dün olduğu gibi yarın da Karşıyakalı olmanın farkını ortaya koyacak, “Geleceğin Karşıyakası’nı” yaratma hayalimize ortak olacak kent yöneticilerimizle birlikte 2013 yılında da nice başarılı işlere imza atacağız”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.