Dolar 34,1094
%0.27
Euro 38,1009
%0.12
Altın 2.866,970
%1.33
Bist-100 9.950,00
%-0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ'a sürpriz teklif!

Karabağ'a sürpriz teklif!

Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleşti.Toplantının sonunda söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Hasan Sürözü’nün, “Geçmiş günlerde basında AK Partililerin oyunu aldığınızı beyan ettiniz. Bu görüşlerinize katılamayacağım. İnşallah AK Parti’ye geçersiniz de biz daha çok oy veririz” sözleri salonda gülüşmelere yol açarken, Başkan Karabağ ise kendisine “Siz Bayraklı’da oturmadığınız ve burada oy kullanmadığınız için sizin oyunuzu alamam. Size nasip olmaz” şeklinde karşılık verdi.

  • Ege Postası
  • 02.05.2014 - 22:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Hasan Karabağ yönetiminde gerçekleşen meclis oturumunda başlıca gündem maddesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü oldu. Dün gerçekleşen kutlamalar sırasında meydana gelen olayları eleştiren CHP grubuna, AK Parti’den “Ulusal değil, yerel siyasete bakalım” yanıtı gelirken, geçtiğimiz günlerde “Bayraklı’da AK Parti’lilerin de oyunu aldım” açıklamasında bulunan Başkan Hasan Karabağ’a ilginç bir teklif geldi.
 
 
TATLI’DAN 1 MAYIS TEPKİSİ
1 Mayıs kutlamalarında meydana gelen olayları hakkında değerlendirmede bulunan ve Taksim yasaklarına tepki gösteren Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Tatlı, “Dün İstanbul ve Ankara’da olan olaylar bizleri çok üzdü. Daha özgür bir ortamda, insanların istediği yerde istediği gibi bir bayram kutlamasını isterdik. 1 Mayıs’ın biber gazları, coplar ve tazyikli su ile kutlanmasından dolayı içimiz acıdı. Oysa zamanında, Başbakan Taksim’i işçilere açmakla övünmüş, biz de kendisini alkışlamıştık. Taksim  bir semboldü, eğer orada kutlansaydı hiçbir şey olmayacaktı. Daha önce de olmamıştı. Dün görünen tablolardan hoşnut olmadık. Umarım gelecek 1 Mayıs’ta emekçilerimizin daha özgür, rahatlıkla bayram kutlayabileceği bir bayram olmasını dileriz” diye konuştu.
 
“BİBER GAZINI KONUŞMANIN BAYRAKLI’YA FAYDASI YOK”
Tatlı’nın konuşmasının ardından AK Parti grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, “1 Mayıs’ı hükümetimiz resmi bayram ilan etti. Kimse bu acıları yaşamak istemez. Biber gazını da kimse istemez. Zaten bu tarz olayların yaşanmasını istemiyoruz. Biz burada makro siyaset yapmayalım. Bayraklı halkını ilgilendiren konuları konuşalım istiyoruz, arkadaşlar burada biber gazından ve İstanbul’dan bahsediyor. Zaten bunları iyileştirmek için çalışan bir hükümetimiz var. CHP de TBMM’de muhalefet görevini yerine getiriyor ve bunları dile getiriyor. Bunları burada konuşmak Bayraklı halkına fayda sağlamaz. Yerel konuları konuşalım ve halka katkıda bulunalım” sözleriyle eleştirilere yanıt verdi.
 
AK PARTİ HASAN KARABAĞ’I İSTEDİ
Toplantının sonunda söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Hasan Sürözü’nün, “Geçmiş günlerde basında AK Partililerin oyunu aldığınızı beyan ettiniz. Bu görüşlerinize katılamayacağım. İnşallah AK Parti’ye geçersiniz de biz daha çok oy veririz” sözleri salonda gülüşmelere yol açarken, Başkan Karabağ ise kendisine “Siz Bayraklı’da oturmadığınız ve burada oy kullanmadığınız için sizin oyunuzu alamam. Size nasip olmaz” şeklinde karşılık verdi.

 
MECLİS BİTİMİNDE OLAY ÇIKTI
Diğer yandan meclisin tamamlanmasının ardından belediye binası önünde gergin dakikalar yaşandı. AK Partili meclis üyelerinden Ali Kökoğuz ve Latif Aydemir’le görüşmek isteyen engelli bir vatandaş ile belediyenin güvenlik güçleri arasında uzun süren sözlü tartışma ve yer yer itiş kakışa varan gerginlikler yaşandı. İsminin Hasan Akkaya olduğu öğrenilen ve psikolojik problemleri nedeniyle daha önce de benzer eylemlerde bulunduğu ileri sürülen vatandaşın, iki meclis üyesi ile görüşme talebinin geri çevrilmesi üzerine tansiyon bir anda yükseldi. Maddi sıkıntıları ve işsizlik problemi nedeniyle zorlu günler geçirdiğini belirten engelli kartına sahip Akkaya, ev geçindirmekte zorlandığını belirtirken, AK Parti’li meclis üyelerinin kendisine seçimler öncesinde iş vaat ettiğini ancak bu sözün yerine getirilmediği gerekçesiyle soluğu belediye önünde aldığını dile getirdi. Güvenlik güçlerinin yardımı ile sakinleştirilen Hasan Akkaya’nın belediye binası önünden uzaklaştırılmasıyla birlikte olaylar büyümeden son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.