Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar 5 yıl boyunca engelli dostu olacak

Karabağlar 5 yıl boyunca engelli dostu olacak

Karabağlar Belediyesi'nde, Evrensel Yaşam Engelliler – Gaziler ve Yakınları Dayanışma Derneği, Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte düzenlediği, “Tezhipte Sınır Yoktur” konulu karma sergi açıldı. Açılışta konuşan Başkan Selvitopu, Karabağlar’da kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlıların kendilerini ifade edecekleri imkanlar yaratacaklarını vurguladı ve “Karabağlar 5 yıl boyunca engelli dostu olacak” mesajıyla da engelli vatandaşlara da sahip çıktı.

  • Ege Postası
  • 03.06.2015 - 11:10
Danışmanlığını ve öğretmenliğini Şeniz Özay’ın yaptığı ve aralarında Erol Laçin, Miral Ersarı, Meryem Düzgünkaya, Nurten Ersarı ve Ezgi Ersarı'nın da bulunduğu 12 kursiyerin, toplam 50 tezhip ve yağlıboya tablosu sergide yer aldı. 
Serginin açılışına Karabağlar Belediyesi Meclis Üyeleri, Karabağlar Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Abdülsamet Başkak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kursiyerler arasında bulunan Erol Laçin kaligrafi(süsleyerek yazı yazma sanatı) ile yaptığı “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” yazısını Başkan Selvitopu'na hediye etti.

Engelleri kaldıracağız
Serginin açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediyenin 5 yıl boyunca engelli dostu olacağı müjdesini verdi. Engellilere ilişkin çalışmalarda da birtakım eksiklikler olduğunu, bunu bildiklerini belirten Başkan Selvitopu “Engelleri kaldıracağız” mesajı verdi. Selvitopu şöyle konuştu: “Karabağlar’da kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlıların kendilerini ifade edecekleri imkanlar yaratacağız. Bu yerel yönetimlerin temel görevidir. Eksikliklerimizi biliyoruz ama engelleri kaldıracağız. Karabağlar 5 yıl boyunca engelli dostu olacak. Ayrıca, bu binayı sadece hizmet binası olarak görmeyin. Biz bu binayı düzenlenecek etkinliklerle sanatla donatacağız.” 

12 kursiyer 50 eser
Serginin danışmanlığını ve öğretmenliğini Şeniz Özay'ın yaptığı ve aralarında Erol Laçin, Miral Ersarı, Meryem Düzgünkaya, Nurten Ersarı ve Ezgi Ersarı'nın da bulunduğu 12 kursiyerin, toplam 50 tezhip ve yağlıboya resim eseri sergilendi. Kursiyerler arasında bulunan Erol Laçin kaligrafi(süsleyerek yazı yazma sanatı) ile yaptığı 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk” yazısını Başkan Selvitopu'na hediye etti. 
Serginin açılışında Karabağlar Belediyesi Meclis Üyeleri, Kent konseyi yürütme kurulu üyeleri, Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Abdülsamet Başkak ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Sergi,  5 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.