Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Bayraklı'ya örnek olacak

Karabağlar Bayraklı'ya örnek olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı'da sürdürdüğü kentsel dönüşüm ilgili kritik bir zirve gerçekleştirdi. Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri ve CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper’i ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun görüşmesinde dönüşümü hızlandıracak önemli kararlar alındı. Meclis üyeleri Kocaoğlu'nu ziyaret etti

  • Ege Postası
  • 13.11.2016 - 11:04

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı ilçesinde yer alan, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahalleleri'nin büyük bir kısmını kapsayan 600 bin metrekarelik bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları uzlaşma sürecinde tıkanırken, CHP İlçe örgütü ve meclis üyelerinden süreci hızlandıracak flaş bir hamle geldi. 

Dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek ilçedeki kentsel dönüşümü masaya yatıran CHP Bayraklı İlçe Örgütü ve meclis üyeleri zirvede önemli kararlar aldı. Bayraklı’yı temsilen Kocaoğlu’nu ziyaret eden yaklaşık on kişilik Cumhuriyet Halk Partisi heyeti ilçeyi denizle buluşturacak dev dönüşüm projesinin son durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

UZLAŞMADA UZUNDERE ÖRNEĞİ

Başkan Kocaoğlu’nun önerilerini dinleyen CHP’li meclis üyeleri, Karabağlar Uzundere ve Karşıyaka Örnekköy’de start alan kentsel yenileme ve yerinde dönüşüm projelerini halka örnek olarak anlatma kararı aldı. Aziz Kocaoğlu’nun bölgede yaşanan ikna sıkıntısını dile getirdiği kritik toplantında binlerce hak sahibinin talepleri de gündeme gelirken, proje kapsamındaki alanda süren ruhsat ve inşaat yasağının getirdiği mağduriyet de tartışıldı. Meclis üyelerinin sunduğu öneriler arasında vatandaşlar için geziler düzenlenmesi ve Uzundere’nin yerinde tanıtımı da ortaya atıldı.

SEÇİMLER ÖNCESİNDE HIZLANACAK

Zirvede ayrıca seçimler öncesinde ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinin arttırılarak projeye hızla başlanması konusunda görüş birliğine varıldı. Öte yandan toplantıda, Başkan Kocaoğlu’nun dönüşümle birlikte bölgenin kazanacağı değerler ile üç semtin yeni cazibe merkezine dönüşeceğini vatandaşlara özellikle anlatılmasını istedği de öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.