Dolar 34,0902
%0.01
Euro 37,9650
%0.17
Altın 2.819,370
%0.11
Bist-100 9.774,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi'nde ince hesaplar

Karabağlar Belediyesi'nde ince hesaplar

İller Bankası’ndan belediyelere ödenen paylarda yaşanan kesintiler sonrasında yaşanan maaş krizleri ve ortaya çıkan maddi zorluklar ile boğuşan Karabağlar Belediyesi, belediyedeki borç yükünü hafifletmek için farklı tasarruf tedbirlerini uygulamaya devam ediyor. Belediyeye gelir getirecek alternatif çözümler arayan yönetim, atıl durumda bulunan küçük ölçekli mülklerin satış ve hissedarlara devri konusunda çalışma başlattı.

  • Ege Postası
  • 08.05.2014 - 12:50
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz aylarda yaşanan maaş krizleri ve hizmet alım ihalesinde ortay çıkan sorunlarla birlikte ekonomik olarak zorlu günler geçiren Karabağlar Belediyesi, yeni dönemde uyguladığı kemer sıkma politikasıyla soruna çare aramaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemden kalan sıkıntıları en aza indirmek amacı ile tasarruf konusunda önemli adımlar atan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilk olarak yeni belediye binasının 9 milyon TL tutarındaki tadilat masrafları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yardım isterken, belediyenin gelirlerini arttırmak için farklı bir çözümler üzerinde de çalışmaya başladı.
 
İLK TASARRUF TAŞINMAZLARIN SATIŞI OLDU
Karabağlar Belediyesi yönetimi yeni dönemde geçmişte rutin olarak uygulanan satış ve devir işlemlerine hız kattı. Atıl durumda bulunan belediyeye ait küçük ölçekli taşınmazların satışına öncelik veren belediye bu çerçevede, herhangi bir faaliyeti için kullanılmayan ve boş durumda bulunan taşınmazları satışa çıkarma kararı aldı. Yasal zorunluluk gereği, imar affından yararlanan hak sahiplerine de tapu devri yapan belediye, hissedarlar adına yapılan satış işlemlerine de devam etti. Taşınmazların satışından gelecek belediyenin kasasına aktarılacak para ile birlikte ilerleyen dönemde gelir getirici benzer faaliyetlere ağırlık verilecek. Benzer durumdaki mülklerin satışına devam edecek olan belediyenin, ekonomik durumunu rahatlatmak ve gelir-gider bütçesindeki farkı kapatmak amacıyla önümüzdeki günlerde benzer tasarruf tedbirlerini de uygulamaya başlayacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.