Dolar 34,2441
%0.06
Euro 37,6082
%0.35
Altın 2.876,320
%0.23
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Üniversitesi’nden örnek işbirliği

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Üniversitesi’nden örnek işbirliği

Karabağlar Belediyesi ilçede bulunan Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köylerinin geliştirme, değerlendirme ve tasarım projesi için İzmir Üniversitesi ile işbirliği yaptı. Hazırlanan protokolü Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş birlikte imzaladı. Protokole göre Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köylerinin hem dokusu hem de yaşam tarzı korunacak ve bu köyler daha verimli bir hale getirilerek tanıtılacak.

  • Ege Postası
  • 04.12.2015 - 10:43
Başkanlık hizmet binasında düzenlenen imza töreninde Karabağlar Belediyesi adına Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım, İzmir Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Arkon ve Öğretim Görevlisi İzzet Özkeresteci hazır bulundu.

Karabağlar için hayırlı olsun
İmzalanan protokolün ardından, projenin Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köylerine hayırlı olmasını dileyen Başkan Selvitopu, projenin güzel bir proje olacağını ve bunu da ilçemizde olan bir üniversite ile imzalamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Son dönemde Kavacık Köyü’nün Ege’de görülecek 20 köyden biri olarak gösterildiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, İzmir Üniversitesi ile yapılan protokolün bu köylerin hem dokusunu hem de yaşam tarzını koruyan, bir yandan da sorunları çözen bir proje çalışması olacağını belirtti.

Protokol neyi kapsıyor'
Projenin amacı;  Karabağlar İlçesine bağlı Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köylerinin özgün dokuları incelenerek, bu köyler için uzun vadede gelişim doğrultuları, kısa vadede ise öncelikli müdahale alanları tespit edilerek uygulamaya yön verilmesi olacak. Proje konusu ise,  Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köyleri için mevcut durum değerlendirmesi, vizyon geliştirilmesi ve öncelikli kentsel tasarım alanları için öneriler sunulacak. Proje  üç etap halinde gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.