Dolar 34,1101
%-0.15
Euro 38,2787
%0.3
Altın 2.899,450
%-0.71
Bist-100 9.674,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da 15 işçi saldırıya uğradı: Hem hizmet hem dayak!

Karabağlar'da 15 işçi saldırıya uğradı: Hem hizmet hem dayak!

İzmir'de üst üste meydana gelen şiddet olayları sonrasında temizlik işçileri isyanın eşiğine geldi. Son bir ayda Karabağlar Belediyesi'nin temizlik işleri birimine bağlı çalışan 15 kadar personel vatandaşlar tarafından darp edilirken, sendikadan saldırı olaylarının son bulması için sağduyu çağrısı geldi. Karabağlar'da 15 işçi saldırıya uğradı

  • Ege Postası
  • 25.03.2016 - 10:59
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi'nin temizlik ve çöp toplama hizmetlerinde çalışan 15 kadar personel ilçenin farklı noktalarında meydana gelen olaylar sonrasında darp mağduru oldu. Yaşananlar geçtiğimiz yıl belediye otobüs şoförlerinin karşı karşıya kaldığı darp olaylarını hatırlatırken, yargıya taşınan vakalar "organize saldırı" şüphelerini de beraberinde getirdi.
 
 Karabağlar ilçesinin Bozyaka, Yeşilyurt, Maliyeciler Sitesi, Eski İzmir gibi semtlerinde son haftalarda üst üste gelen saldırı haberleri sonrasında belediyenin temizlik işleri ve katı atık toplama gibi hizmet birimlerinde çalışan personel diken üstünde günler geçiriyor. Belediye şirketi KARBEL A.Ş.'de temizlik işçisi olarak çalışan G.D., U.G., S.D., İ.Y. başta olmak üzere, toplam 15 kadar personel yaşanan tartışmalar sonrasında adeta vatandaşların hışmına uğradı.
 
15 TEMİZLİK İŞÇİSİ DARP EDİLDİ
Çöp kamyonlarında araç şoförlüğü yapan ve çöp toplayan işçiler, son bir ayda toplam 6 ayrı saldırı vakası ile karşılaştı. Araç sürücülerinin trafikte yol istemesi, çöp kamyonlarının korna çalması, yine çöp kamyonlarının gürültüsü başta olmak üzere çeşitli sebeplerle çıkan sözlü tartışmalar neticesinde 15 belediye çalışanı darp edildi ya da yaralandı. Fiili saldırıya ve hakarete maruz kalan işçilerin yaşadıkları bununla da sınırlı kalmazken, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen son olayda bir işçi de döner bıçağı ile yaralandı.  
 
SALDIRILAR ORGANİZE Mİ'
Temizlik işçilerinin piknik tüpü gibi suç aletleri ile darp edildiği, 20 ayrı kişinin linç girişiminde bulunduğu bu vakaların ardından yaşananlar hem emniyete, hem de yargıya kadar taşındı. Saldırganlardan davacı olan belediye işçileri hukuki mücadele başlatırken, geçtiğimiz yıl yaşanan benzer saldırı vakasıyla ilgili de mahkemeden emsal sayılabilecek bir karar çıktı.
 
MAHKEMEDEN İBRETLİK CEZA: 5 BİN LİRA TAZMİNAT
Önceki sene Yeşilyurt'ta bir araç sahibi ve esnafın linç girişiminde bulunduğu bir başka temizlik işçisinin uğradığı darp olayı ile ilgili açılan davada mahkeme saldırgan şahsı toplam 5 bin liralık para cezasına çarptırdı. Ancak, saldırıların yargıya taşınmasının uzun süren hukuk süreci nedeniyle yetersiz kaldığını aktaran mağdur durumdaki KARBEL işçileri, uğradıkları saldırılar ile karşılaştıkları tehditlerin son bulmasını diledi. Temel kamu hizmetlerini yerine getirdiklerini belirten çalışanlar, ilçe halkından sabır ve anlayış beklediklerini kaydetti.
 
SENDİKADAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Gelişmelerle ilgili açıklamada bulunan belediye çalışanlarının örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şubesi Başkanı Ali Haydar Kara, "Karabağlar işçisine yönelik bu tutumun son bulmasını istiyoruz. Üst üste gerçekleşen bu saldırılar sonrasında çok sayıda arkadaşımız mağdur oldu, yaralandı. Arkadaşlarımız görevleri başında gerçekten hak etmedikleri saldırılara maruz kalıyorlar. Yaptıkları işin, vazifelerinin karşılığı bu olmamalıydı. Tek amacı evine ekmek götürmek olan, canla başla, özveri ile çalışan, bu kenti temizleyen emekçilere karşı vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Karabağlar halkının lütfen arkadaşlarımızı sahiplensin, sonunda bu ilçeye hizmet ediyorlar. İzmir'in en büyük ilçesi olan Karabağlarda kamu yararına çalışan, bu kentin sokaklarını temizleyen, çöpünü toplayan kardeşlerimize karşı şiddet değil, teşekkür bekliyoruz" dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.